18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- VlierdenVrijwilligers Ossenbeemd zoeken hulp bij het veilig laten oversteken van amfibieën in...

Vrijwilligers Ossenbeemd zoeken hulp bij het veilig laten oversteken van amfibieën in Vlierden

De jaarlijkse trek van padden en andere amfibieën zoals salamanders, naar hun voortplantingsgebied in de Vlierdense Bossen is begonnen. Omdat deze kwetsbare dieren groot gevaar lopen bij hun tocht helpen vrijwilligers van de Ossenbeemd in Deurne de beestjes bij een veilige oversteek, samen met gemeente Deurne en het Brabants Landschap.

De amfibieën trekken nu vanuit de winterlocatie naar het voortplantingswater in Vlierden. Ze worden hierbij vaak overreden bij het oversteken van de wegen Esdonk en Biesdeel. Daarom hebben de samenwerkende organisaties op een deel van het traject schermen geplaatst. Met ingegraven emmers worden de amfibieën opgevangen en in de ochtend worden ze overgezet naar de andere kant van de weg.

Het gedeelte van het traject waar geen schermen staan, wordt tijdens de avondtrek nagelopen om dieren veilig over te zetten. Hierbij kan de organisatie nog vrijwilligers gebruiken om zoveel mogelijk dieren veilig te transporteren. Als je mee wilt helpen, kun je contact opnemen met de Ossenbeemd via info@ossenbeemd.nl of door te bellen met telefoonnummer 0493-317967.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen