15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneLeo Cuijpers wordt opnieuw bondsraadslid KNGU

Leo Cuijpers wordt opnieuw bondsraadslid KNGU

De Deurnese Leo Cuijpers, voorzitter van KDO Deurne, wordt op 27 november opnieuw benoemd tot bondsraadslid van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). De bondsraad is het hoogste orgaan in de bestuursstructuur van de KNGU, waar ruim 1000 gymnastiek- en turnverenigingen onder vallen. De raad heeft een controlerende taak en bepaalt mede het beleid van de KNGU.

Cuijpers één van de elf
In totaal hebben zich 23 kandidaten gemeld voor een rol in de bondsraad. Uiteindelijk zijn in het proces van selectie en verkiezingen elf kandidaten gekozen waar Cuijpers deel van uitmaakt. Hij is gekozen op het aandachtsgebied financiën en informatisering/IT. KDO Deurne-secretaris Marcel van Nunen: “Ons bestuur is blij met deze benoeming. Dit betekent dat we iemand uit onze gelederen dicht bij het vuur hebben zitten om zodoende een goede feeling te houden met de strategische keuzes van de KNGU.”

Betrokken bij vinden nieuwe locatie
Cuijpers werd in de jaarvergadering van 22 maart 2012 gekozen tot voorzitter van KDO Deurne. In de afgelopen 7 jaar was hij, naast de reguliere bestuurstaken, betrokken bij het vinden van een oplossing voor de tijdelijke huisvesting in het voormalige Hub van Doornecollege. In het najaar worden de uitwerkingsplannen gemaakt en voorbereidingen getroffen voor een nieuwe accommodatie, zodat er in 2020 als KDO Deurne 80 jaar bestaat, gestart kan worden met de bouw van een nieuw gymsportcentrum voor de vereniging die ruim 400 leden heeft.

Foto: Archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen