gratis parkeren voor ‘vr..." />
16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneVroege vogels blijven gratis parkeren in Deurne

Vroege vogels blijven gratis parkeren in Deurne

Hoewel het gratis parkeren voor ‘vroege vogels’ niet tot extra winkelend publiek in de ochtend heeft geleid, hebben burgemeester en wethouders besloten hier op dit moment nog geen streep door te halen.

Vrij parkeren
Sinds 1 april 2017 is het parkeren in het centrum van Deurne van maandag tot en met zaterdag tot 13.00 uur en op zon- en feestdagen de gehele dag gratis. De gemeente nam dit besluit in samenspraak met de centrumondernemers als één van de maatregelen om het centrum aantrekkelijker te maken voor publiek. Voor dit project -dat onderdeel is van het bredere ‘Samen Deurne Centrum verbeteren’- werd jaarlijks 240.000 vrijgemaakt, toekomstidee was om over te gaan naar volledig vrij parkeren.

Evaluatie
Uit evaluatie van de proef is gebleken dat het effect bij lange na niet zo groot is als gehoopt. De Deurnese politiek boog zich over het vraagstuk of zij zich deze maatregel nog kunnen en willen veroorloven en kwam dinsdag met een uitspraak.
Algemene opvatting is dat het niet goed is om te gaan jojo-en, daarom is besloten dat het afgesproken bedrag beschikbaar blijft. De verschillende partijen opperden om met de ondernemers en aanwonenden te kijken naar een andere invulling. Op zaterdag vrij parkeren of betalen voor het eerste uur en daarna gratis zijn enkele voorbeelden.

Centrumvisie
Gratis parkeren is niet het enige dat nodig is om het centrum aantrekkelijker te maken. Aanpak van de leegstand is een ander speerpunt. De politiek is van mening dat het omzetten van een winkelpand naar woningen mogelijk moet worden. In het bestemmingsplan is hiervoor ruimte meldt wethouder Marinus Biemans. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe centrumvisie, vorige week werd hiervoor een eerste inspraakbijeenkomst georganiseerd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen