10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- NeerkantYara Kastelijn 28ste bij veldrit Heusden-Zolder: ‘Best veel mensen ingehaald, dus niet...

Yara Kastelijn 28ste bij veldrit Heusden-Zolder: ‘Best veel mensen ingehaald, dus niet superslecht’

De Neerkantse Yara Kastelijn won in 2019 nog het EK veldrijden, maar moest woensdag bij de eerste veldrit van het seizoen in het Belgische Heusden-Zolder genoegen nemen met een 28ste plaats. Treurig is ze er niet om; Kastelijn ziet het crossrijden voortaan meer als een sportief uitstapje.

“Toch heb ik onderweg best veel mensen ingehaald, dus ook op sportief vlak was het niet superslecht. Het was een positieve dag”, vertelt Yara na afloop van de wedstrijd in een interview met wielerflits.nl.

Focus verleggen
Daarin meldt ze ook dat ze vorig jaar de keuze heeft gemaakt om de focus te verleggen van veldrijden naar wegwielrennen. “Het is voor het eerst ter sprake gekomen tijdens een meeting met Philip Roodhooft, onze grote baas. Plots zei hij me: ‘eigenlijk denk ik dat je een betere wegrenster bent dan een crosster’. Dat heeft me wel aan het denken gezet”, zegt Kastelijn tegenover wielerflits.nl.

De 26-jarige Neerkantse veroverde dit jaar in de Tour de France Femmes de bolletjestrui en wist ook de vierde etappe te winnen, waarbij ze na 177 kilometer solo aankwam bij de finish in Rodez, vóór Demi Vollering. Ze kreeg ook de prijs als strijdlustigste renster van de Tour de France Femmes, of zoals het in Frankrijk wordt genoemd: ‘le prix de la super combativité’.

Foto: Still video NOS

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen