8.5 C
Deurne
zondag 29 mei 2022
Home- DeurneLevendig lijsttrekkersdebat in Deurne met vooral nuanceverschillen

Levendig lijsttrekkersdebat in Deurne met vooral nuanceverschillen

In een goed gevulde Rabobankzaal van het Cultuurcentrum in Deurne, kwamen vrijdagavond de lijsttrekkers van de zeven deelnemende partijen bijeen om met elkaar in debat te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Onderaan dit artikel kun je het volledige debat terugkijken.

De avond waarbij vier stellingen werden behandeld, verliep levendig maar gemoedelijk. Bij de verschillende thema’s bleek het vooral te gaan om nuanceverschillen. Alleen bij de stelling over de keuze tussen geld voor maatschappelijke voorzieningen of lastenverlichting werd het debat even scherp tussen vooral Frank van Tilburg van Transparant Deurne, Benny Munsters van het CDA en Marinus Biemans van DOE!

Publiek
Presentator Roderik van Grieken opende vrijdagavond even na 20.00 uur het lijsttrekkersdebat dat ook live werd uitgezonden op DMG TV, samen met burgemeester Greet Buter. De lijsttrekkers konden alle zeven bij elke stelling met een groen of rood bordje laten zien of ze het eens of oneens waren. Er werd telkens met drie of vier politici in debat gegaan per thema. Ook het publiek kon bij elke stelling met groene of rode bordjes hun voorkeur laten zien.

Veehouderij
Bij de eerste stelling ‘De intensieve veehouderij in de gemeente Deurne moet teruggedrongen worden’ bleken de meningen behoorlijk verdeeld. Progressief Akkoord-Groen Links/PvdA, DOE! en 50Plus waren het met de stelling eens, de anderen vier partijen niet.

Natuur
De tweede stelling ‘De natuur moet alle ruimte krijgen in de Peel’ kon rekenen op de steun van de VVD, DOE!, Progressief Akkoord-Groen Links/PvdA en 50Plus. De andere drie partijen waar het niet eens met de stelling.

Maatschappelijke voorzieningen
‘Financiële meevallers moeten worden ingezet voor de maatschappelijke voorzieningen in de buurt en niet voor het verlagen van de lasten van de inwoners’ luidde de derde stelling. Ook bij dit thema waren er opnieuw uiteenlopende meningen. CDA, Progressief Akkoord-Groen Links/PvdA en 50Plus waren het eens met de stelling. De anderen vier partijen niet.

Woningbouw
Bij de laatste stelling ‘Nieuwe woningen moeten hoofdzakelijk binnen de bebouwde kom, gebouwd worden’ bleken CDA, DOE! en VVD het oneens te zijn met de stelling. De andere partijen konden zich er wel in vinden.

Bekijk hieronder het volledige lijsttrekkersdebat terug.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen