7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneThe Brothers Of Blues bij beste vier bands in The Tribute; optreden...

The Brothers Of Blues bij beste vier bands in The Tribute; optreden in Ziggo Dome een feit

The Brothers Of Blues met de Deurnese zanger Joost Manders is zaterdagavond bij de beste vier bands geëindigd in de finale van The Tribute: Battle Of The Bands op SBS6. Daardoor mag de band op 12, 13 en 14 april optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Ook de tributebands van de Bee Gees, Creedence Clearwater Revival en Frank Sinatra eindigden in de top vier en staan op de line-up van de Ziggo Dome-concerten.

‘Swingt als de pest’
In de finale waren nog zes bands in de race voor de vier plekken op het podium van de Ziggo Dome. Na de eerste finaleronde vielen de tributebands van Spice Girls en Joe Cocker af.

The Brothers Of Blues deed de Blues Brothers Medley en dat bleek een goede keuze voor deze finale. Joost Manders en zijn band kregen hoge cijfers van de jury. Zo gaf Angela Groothuizen een 8,5, Spike een 9,0 en Cesar Zuiderwijk zelfs een 9,5. Met een 8,6 van het publiek daarbij opgeteld kwam de band op een totaalscore uit van 35,6. “Dit is het ultieme feest. Het swingt als de pest”, aldus Cesar Zuiderwijk.

Tweede finaleronde
Om uiteindelijk te bepalen in welke volgorde de bands in de Ziggo Dome optreden, volgde er een tweede finaleronde. Daarin mochten de vier bands een nummer uit een eerdere aflevering nog één keer spelen om de jury en het publiek te overtuigen dat zij de headliner van de Ziggo-concerten moeten zijn. The Brothers Of Blues koos voor Soul Man. Met drie keer een 8,5 van de jury en een 8,6 van het publiek kwam de band uit op een puntentotaal van 34,1.

‘Ik pis in mijn broek’
Daarmee is de band van Joost Manders op de derde plek geëindigd en dat betekent dat de Blues Brothers-tributeband 30 minuten mag spelen in de Ziggo Dome. Frank Sinatra (vierde) speelt 15 minuten, Creedence Clearwater Revival (tweede) 45 minuten en de Bee Gees mogen als headliner 60 minuten optreden. “We hadden het zeker gehoopt, maar als dit dan het resultaat is. Ik pis in mijn broek, man”, aldus Joost Manders.

Tribute To Toto
Joost Manders was niet de enige Deurnese deelnemer aan The Tribute: Battle Of The Bands. Deurnenaren Twan Dirks, Vera Keijsers en Jeroen Teunissen deden met Tribute To Toto mee. Na weken van lovende woorden en hoge cijfers, kreeg de Toto-tributeband de afgelopen twee weken flinke kritiek. In de halve finale van vorige week eindigde de band onderaan. Daardoor was Tribute To Toto met de Ziggo Dome in zicht uitgeschakeld.

Dat Tribute To Toto niet door was naar de finale, zorgde voor veel reuring op sociale media. “Ik neem dit programma niet meer serieus”, reageerde een teleurgestelde kijker. “Spice Girls wel door en Toto naar huis, The Tribute maakt zich hiermee compleet belachelijk”, was de reactie van een andere volger. En weer iemand anders: “Ik heb mijn kaartjes voor de Ziggo Dome op TicketSwap gezet en ga Tribute To Toto wel ergens anders zien.”

Ziggo Dome
In The Tribute: Battle Of The Bands proberen de deelnemende tributebands zo dicht mogelijk bij het geluid van de originele artiesten te komen. Zij worden beoordeeld door een vakjury, die bestaat uit Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, zangeres Angela Groothuizen en DI-RECT-gitarist Spike. Gerard Ekdom presenteert het SBS-programma. De vier finalisten van het programma mogen optreden tijdens een groot concert in de Ziggo Dome in april.

Lees ook: The Brothers Of Blues dicht bij Ziggo Dome met finaleplek in The Tribute op SBS6; Tribute To Toto strandt in halve finale
Lees ook: 
Deurnese deelnemers in The Tribute op SBS6 stap dichter bij Ziggo Dome met bereiken halve finale
Lees ook: 
Alle Deurnese deelnemers nog volop in de race in The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Jury opnieuw lovend over Tribute To Toto: deels Deurnese band door naar vierde aflevering The Tribute op SBS6
Lees ook: Deurnenaren met Tribute To Toto opnieuw ronde verder in The Tribute op SBS6
Lees ook: Tribute To Toto als winnaar eerste aflevering door naar volgende ronde The Tribute op SBS6
Lees ook:
 Deurnenaren strijden om plek in Ziggo Dome in Battle Of The Bands op SBS6

Foto: Still The Tribute SBS6

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen