15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneLezing van Stichting Boombelijd: ‘Elke boom hebben we hard nodig’

Lezing van Stichting Boombelijd: ‘Elke boom hebben we hard nodig’

Bomen zijn in Deurne regelmatig in het nieuws, vooral als dreigt dat ze gekapt gaan worden. Maar er is veel meer te vertellen over bomen dan dat er te veel van gekapt worden, vindt Stichting Boombelijd. Daarom houdt de natuurbelangenclub donderdag 16 februari een lezing over het belang van bomen voor een gezonde leefomgeving.

De stichting streeft naar het behoud van bomen, de bevordering van de kwaliteit en uitbreiding van het gemeentelijk bomenbestand in Deurne. Onlangs kreeg Boombelijd voor elkaar dat er voor de 210 bomen langs de N270 en 1,3 hectare van het Walsbergs bos die worden gekapt hetzelfde aantal nieuwe bomen terugkomen. Ook heef de stichting ervoor gezorgd dat er van de bomen die binnenkort worden gekapt aan de Peellandsingel en Meent in Deurne tien stuks blijven staan. In plaats van 97 bomen worden er nu maar 83 gekapt.

Klimaatverandering
In de lezing van Stichting Boombelijd kunnen de bezoekers hun bomenkennis vergroten. Dat mensen meer weten van bomen is volgens de organisatie belangrijk om ze ook echt goed te kunnen waarderen: “Dat we elke boom in tijden van klimaatverandering hard nodig hebben zal niemand ontgaan zijn. Dat er te veel bomen gekapt worden zal ook bij de meeste mensen inmiddels wel bekend zijn.”

100 jaar ervaring
Een ervaren hovenier en een boomdeskundige met gezamenlijk ongeveer 100 jaar ervaring, zullen de bezoekers van de lezing bijpraten over de meest voorkomende bomen in onze omgeving en uitleggen waaraan je ze kunt herkennen. Ook wordt stilgestaan bij de waarde van een volwassen boom en verschillende ziekten en plagen die bij bomen kunnen voorkomen.

De lezing wordt gehouden op donderdag 16 februari in de Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne en start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en staat er koffie of thee klaar. Meer informatie over Stichting Boombelijd vind je op boombelijd.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen