-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneOuders van leerlingen De Driehoek Griendtsveen richten stichting op om school over...

Ouders van leerlingen De Driehoek Griendtsveen richten stichting op om school over te nemen

De ouders van de kinderen die naar basisschool De Driehoek in Griendtsveen gaan, hebben donderdag een stichting opgericht om op die manier de school zelf over te nemen. Eerder gaven de ouders al aan te willen onderzoeken of ze op deze manier sluiting van de school kunnen voorkomen.

De eerste stap in die richting is nu genomen door bij de notaris en bij de Kamer van Koophandel een officiële stichting onder de naam Stichting Primair Onderwijs Griendtsveen (SPO Griendtsveen) te laten vastleggen en inschrijven.

Werkgroepen
Eind vorig jaar liet Dynamiek Scholengroep de medezeggenschapsraad van de school weten geen andere mogelijkheid meer te zien dan de Driehoek te sluiten vanwege het dalende leerlingenaantal. Die heeft daarop werkgroepen opgezet die de mogelijkheid hebben onderzocht om zelfstandig verder te gaan met de school.

Fijne school
SPO Griendtsveen ziet in basisschool De Driehoek een financieel gezonde en goed functionerende school: “Waar leerlingen, leerkrachten en ouders tevreden zijn over de onderwijskwaliteit die wordt geboden. Het is een fijne school, die een sleutelrol vervult in de kleine dorpsgemeenschap van Griendtsveen.”

Voldoende leerlingen
De stichting vindt dat alle kinderen recht hebben op een basisschool in hun eigen directe omgeving. Daarom wil SPO Griendtsveen voor de huidige en toekomstige generaties kinderen kwalitatief goed basisonderwijs in het dorp verzorgen. In het geval dat De Driehoek een zelfstandige basisschool wordt, kan deze rekenen op voldoende leerlingen. De ouders van de kinderen die nu al naar de school gaan, hebben aangegeven dat die leerlingen ook naar De Driehoek blijven gaan in een zelfstandige opzet.

Sterk team
Voor de leiding van Stichting Primair Onderwijs Griendtsveen hebben de ouders al een sterk team klaar staan. “Er is een tweekoppig bestuur gevormd, met een ruime bestuurlijke ervaring in het onderwijs. Ook de Raad van Toezicht is benoemd en kan leunen op een schat aan ervaring op het gebied van onderwijs, financiën en juridische en bestuurlijke processen”, laat de nieuwe stichting weten.

Bestuursoverdracht
In een eerste verkennend gesprek met Dynamiek Scholengroep is inmiddels gesproken over wat er allemaal moet gebeuren om de bestuursoverdracht mogelijk te maken. De komende tijd zullen beide partijen nog verder in gesprek gaan met elkaar.

7500 scholen
Ook heeft SPO Griendtsveen in de afgelopen maanden een groot netwerk opgebouwd, waarmee zij ervan overtuigd is de overname van De Driehoek tot een succes te maken. Het plan van de Griendtsveense ouders voor een school zonder professioneel schoolbestuur, wordt al toegepast op ongeveer 7500 scholen in Nederland.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen