8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- LiesselLiesselse boerentoptocht in nieuw jasje; ‘Spektakel met nostalgische tractoren’

Liesselse boerentoptocht in nieuw jasje; ‘Spektakel met nostalgische tractoren’

Tijdens de carnaval in Liessel is het bij de boerenbruiloft al jarenlang traditie dat deze vooraf wordt gegaan door de boerenoptocht. Dit jaar wordt die in een nieuw jasje gestoken en wordt de route op carnavalsdinsdag afgelegd door een stoet van oude, nostalgische tractoren, figuranten en andere deelnemers. Aansluitend vindt de boerenbruiloft plaats in gemeenschapshuis de Kastanje in Liessel.

“We nodigen tractorliefhebbers, carnavalsvierders en alle anderen uit om de optocht te komen bewonderen. Het belooft een waar spektakel te worden voor jong en oud”, zegt de organisatie. Aan degene met de mooiste nostalgische tractor wordt bij het evenement een prijs uitgereikt.

Deelnemers aan de optocht stellen zich dinsdag 13 februari op in de Zandstraat bij gemeenschapshuis De Kastanje, waarna de stoet om 13.30 uur vertrekt en een route aflegt via de Zandstraat, St. Hubertusstraat, Hoofdstraat, Oude Molen, rondom de Gasterij en langs de Wellenshof. De route terug loopt via de Oude Molen, Hoofdstraat en de Markt

Na de optocht worden Lieke van Rudy en Anne-Marie van de Hutten, krek over d’n bult en Jan van lange Henk van Jan en Marjan van Jan van de Kanaalstraat in de onecht verbonden. In het dagelijks leven is het boerenbruidspaar beter bekend als Lieke Friesen en Jan Rasing.

Aanmelden voor deelname aan de optocht met een tractor kan tot 1 februari door een email naar boerenbruiloft@csdekei.nl te sturen, met een foto van de tractor en naam en telefoonnummer van de bestuurder. Om deel te kunnen nemen, moet het gaan om een oude nostalgische tractor van maximaal 60 pk. Alleen open tractoren zijn toegestaan; liefst zonder cabine en eventueel met kar.

Een lid van de boerencommissie neemt contact op met iedereen die zich heeft aangemeld en laat hen uiterlijk 6 februari weten of ze definitief zijn toegelaten tot de optocht. Meer informatie en het optochtreglement vind je op csdekei.nl.

Lees ook: Jan Rasing en Lieke Friesen nieuwe boerenbruidspaar bij CS De Kei in Liessel

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen