16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneLintjesregen van start in gemeente Deurne; eerste onderscheiding voor Wim en Annie...

Lintjesregen van start in gemeente Deurne; eerste onderscheiding voor Wim en Annie Luijten uit Helenaveen

Burgemeester en wethouders van Deurne zijn vrijdagochtend gestart met het uitreiken van de lintjes in de gemeente. Traditiegetrouw gingen ze op pad met de klassieke VW-bus voor de lintjesregen, waarbij dit jaar in totaal veertien personen worden bezocht. Wim en Annie Luijten uit Helenaveen waren vrijdagochtend rond 08.00 uur de eerste twee personen die werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Thuis bij de familie Luijten aan de Heldenseweg werd het echtpaar verrast door B&W van Deurne, maar ook familie en vrienden waren aanwezig bij de plechtigheid. Vanmiddag is er een receptie van 15.30 tot 17.30 uur bij Hotel Restaurant In d’Ouwe Peel in Helenaveen, waar de twee kersverse gedecoreerden kunnen worden gefeliciteerd.

Leefbaarheid
Wim en Annie staan altijd klaar om te helpen en als er iets georganiseerd moet worden is het echtpaar Luijten-Van Hal van de partij. Als bestuurders, maar zeker ook om zelf mee de handen uit de mouwen te steken. “Mede door hen blijft de leefbaarheid in Helenaveen tot op heden gewaarborgd”, aldus burgemeester Greet Buter.

Wim
Wim is al meer dan 50 jaar actief voor de KBO. Verder is hij actief bij muziekvereniging Wilona, bij de tennisclub en bij motorclub The Freewheelers. Hij is ook al jaren betrokken bij de Peelfeesten en was tot vorig jaar voorzitter van Jongerensoos Helenaveen en vrijwilliger bij de Willibrordkerk. Als lid van de Dorpsraad is hij medeverantwoordelijk voor de groenvoorziening, openbare ruimte en het onderhoud daarvan. Bij TC Helenaveen is hij ook bij diverse activiteiten betrokken. Wim Luijten is vanaf 2014 lid van de gemeenteraad.

Annie
Ook zijn vrouw Annie is al 37 jaar actief als vrijwilliger. Ze had zitting in de MR en OR van de basisschool en was bestuurder in het toenmalige overkoepelende bestuur. Bij de Participatieraad had Annie gedurende 20 jaar een inhoudelijke bijdrage voor de invoering van de WMO en Jeugdwet. Verder was ze vrijwilliger en bestuurder bij de Peelbascule, de Actieve Peelse Vrouwen en 20 jaar jurylid bij de carnavalsoptocht. Ze is ook betrokken bij de Dorpsraad en bij TC Helenaveen en Zorg coöperatie Helenaveen is Annie nog steeds een waardevolle vrijwilliger. Bij de KBO is ze actief als ouderenadviseur.

Rond 13.00 uur kun je op de website van DMG een overzicht vinden van alle personen die vandaag een lintje ontvangen.

Foto: Dorpsraad Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen