5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneLokaal zangtalent gezocht voor AMeezing Top 1300; organisatie wil zoveel mogelijk deelnemers

Lokaal zangtalent gezocht voor AMeezing Top 1300; organisatie wil zoveel mogelijk deelnemers

Of je nou zingt onder de douche of bij een koor, ook jij mag meezingen bij de AMeezing Top 1300 op zondag 21 november. Een dag waarop iedereen de kans krijgt om eens in een groot koor te zingen met rond de honderd zangers en zangeressen.

Tijdens deze derde editie hoopt Stichting Alegria Canta zelfs het aantal van ongeveer honderd deelnemers van de eerste twee keer te overtreffen: “We hopen deze aantallen nu ook weer te bereiken. De liedjes die deze dag gezongen worden vertellen iets over de geschiedenis van 1300 jaar Deurne.”

Jongeren
Een beetje zangervaring is handig maar geen voorwaarde. Passie en zangplezier staan voorop, geeft de organisatie aan: “We nodigen zowel jongeren met weinig zangervaring uit als de ervaren koorzanger die graag eens in een andere setting wil zingen. Hopelijk maakt deze dag jongeren enthousiast om zich eventueel te binden aan een koor in Deurne en omstreken.”

Zeven liedjes
Er worden op die dag zeven liedjes meerstemmig ingestudeerd die op een of andere manier betrekking hebben op 1300 jaar Deurne, waaronder Gij en Ik van Gerard van Maasakkers, Memories van Maroon 5, de rockclassic van Toto en Africa, Ik zou wel eens willen weten van Jules de Corte, Sting met Fields of gold, Sinds een dag of twee van Doe Maar en Het dorp van Wim Sonneveld.

Bladmuziek
Alle deelnemers krijgen de bladmuziek en ingezongen partijen enkele weken van tevoren toegestuurd zodat ze thuis alvast kunnen oefenen. Op de dag zelf wordt met vier dirigenten alles nog eens ingestudeerd en daarna start het concert. De muzikale leiding van deze dag is in handen van de Deurnese Dirigenten Twan Dirks, Vera Keijsers en Carolien van der Hulst en Don Henken uit Den Bosch. Nikolay Tsolov begeleidt de dag op piano.

Het concert vindt plaats op zondag 21 november in Kloosterhotel Fletcher Willibrordhaeghe in Deurne en begint om 16.30 uur. De deelnemers zullen die dag vooraf vanaf 9.30 uur al oefenen voor de uitvoering. Aanmelden kan tot 10 november door een mail te sturen naar ameezingtop1300@zangwerk.com. Of door te bellen naar 06-49942004.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen