4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- LiesselVriendengroep uit Liessel haalt de mais binnen ‘net als vruuger’

Vriendengroep uit Liessel haalt de mais binnen ‘net als vruuger’

Op de ouderwetse manier met trekker en hakselaar de mais binnenhalen; een groep van tien vrienden uit Liessel heeft dat afgelopen weekend gedaan net zoals het vroeger gebeurde.

Met een aantal oude trekkers en hakselaars werd de mais ouderwets gehakseld. “Het zijn heel oude machines. Zoals ze vroeger deden hakselen, zijn wij nou ook aan het hakselen. We proberen de kwaliteit van de mais zo goed mogelijk te houden, zodat we een mooi product houden voor de boer”, vertelt Daan Sinneger van de vriendengroep in een reportage op de website van Nieuwe Oogst.

Sjoerd Strijbosch vertelt terwijl hij bezig is op de PZ-eenrijder: “Deze machines zijn eigenlijk van vroeger. Hier zijn eigenlijk alle loonwerkers mee begonnen en tegenwoordig zie je ze niet zoveel meer. Alleen nog op de oldtimer-hakseldagen en dat soort dingen.”

De vrienden uit Liessel zijn na afloop van het hakselen goed te spreken over de geoogste mais, Sinneger vertelt: “De kwaliteit van de mais, daarover zijn we best tevreden ondanks hoe oud de machines zijn.”

Bekijk hieronder de videoreportage van Nieuwe Oogst.

Foto: Facebook Daan Sinnegers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen