12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneLokale legendes eenmalig terug op het podium; reünieshow Die Lustige Schlagerfreunden

Lokale legendes eenmalig terug op het podium; reünieshow Die Lustige Schlagerfreunden

Die Lustige Schlagerfreunden met leden uit Deurne, Liessel en Heeze, waren van 2001 en 2011 niet meer weg te denken bij feesten en festivals in heel Nederland. Zaterdag 7 oktober geven de bandleden een reünieshow tijdens het eeuwfeest van de PrCie in Den Draai in Deurne-Zeilberg en kan er meegezongen worden met hits als Rosamunde, Du, Heidi en Ein Festival der Liebe.

Wat ooit begon om de maandagavond van het carnaval in Deurne wat meer leven in te blazen, groeide binnen een paar jaar uit tot een band die ook buiten het carnavalsseizoen heel succesvol was.

Festivals
Op het hoogtepunt van hun populariteit stond de band gemiddeld tussen de 50 en 70 keer per jaar op het podium. Met optredens bij onder meer Paaspop, Dauwpop, Zwarte Cross, Oktoberfeesten Sittard en de Vierdaagse Feesten wisten de Schlagerfreunden een grote groep fans achter zich te scharen.

Ook in popzalen zoals 013, Patronaat en de Mezz speelden de muzikanten hun vrolijke repertoire, dat ook niet onopgemerkt bleef bij nationale artiesten en leidde tot bijzondere samenwerkingen. Bij Schlagerfest – On Tour bijvoorbeeld met Dennie Christiaan, maar ook met Arne Jansen, Corry Konings deelden Die Lustige Schlagerfreunden verschillende podia.

Albert West
Er werd zelfs een CD uitgebracht: ‘Alle 16 Super’. Hierbij verleende Albert West zijn medewerking om zijn hit ‘Amarillo’ samen met de Schlagerfreunden in het Duits op te nemen. Ook leden van BZB en Peterpan Speedrock speelden mee op dit album.

Die Lustige Schlagerfreunden komen speciaal voor het eeuwfeest van de PrCie nog een keer bij elkaar omdat ze deze organisatie zien als het vliegwiel van de carnaval in Deurne: “Zij wisten ons te motiveren om nog een keer het bij elkaar te komen. Een uniek feest verdient een unieke band.”

De reünieshow van Die Lustige Schlagerfreunden met gastoptredens van Hiep Hiep Hoera! en Glock45 vindt plaats op zaterdag 7 oktober in Sociaal Cultureelcentrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg en begint om 20.00 uur. De entreekosten zijn 11 euro.

Foto: Die Lustige Schlagerfreunden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen