17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneParkboerderij Deurne heeft er nieuwe bewoners bij; zwarte zwaantjes geboren

Parkboerderij Deurne heeft er nieuwe bewoners bij; zwarte zwaantjes geboren

De Parkboerderij bij de kasteelruïne en het Dinghuis aan het Haageind in Deurne heeft er een paar nieuwe bewoners bij. Er zijn een aantal zwarte zwaantjes geboren.

“Voor De Parkboerderij een geweldige opsteker, omdat je zwarte zwanen niet overal tegen komt”, vertelt Antoine van Baars van de stichting. De dieren komen van oorsprong uit Australië , Nieuw-Zeeland en Tasmanië. De boerderij in Deurne heeft het koppeltje in het verleden gekregen van mensen die vaak bij de dierenweide op bezoek kwamen.

Beschermend
Van Baars legt uit dat zwarte zwanen een koppel voor het leven vormen en samen hun jongen opvoeden: “Moeder zwaan is zorgzaam en vader zwaan is naast zorgzaam ook heel beschermend voor de kuikens. Zelfs de dagelijkse verzorgers moeten opletten dat ze niet te dicht bij de kroost komen. Vader zwaan laat dan onmiddellijk merken dat hij daar niet van gediend is.”

De zwaantjes zijn bij De Parkboerderij samen met vader en moeder vooral binnen het hek te zien in het water. “Bij mooi weer liggen ze ook vaak gezamenlijk te genieten van de zon langs het water”, zegt Antoine van Baars.

Foto: Stichting Parkboerderij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen