11.7 C
Deurne
dinsdag 28 juni 2022
Home- DeurneLopers hebben er zin in tijdens zonnige tweede avond van vierdaagse Deurne

Lopers hebben er zin in tijdens zonnige tweede avond van vierdaagse Deurne

De deelnemers van de Avondvierdaagse in Deurne hadden donderdag meer geluk met het weer dan de eerste dag van de wandeltocht. Waar het op woensdagavond tijdens de route Rijtven nog flink plensde, scheen de zon volop bij het lopen van de route Zeilberg op de tweede dag van de 59ste Avondvierdaagse.

Onder luid gejoel en gezang liepen de kinderen en begeleiders donderdagavond vanuit het centrum richting de Stijn Streuvelslaan en door de Felix Timmersmanstraat om vervolgens de Koolhof in te gaan via de Maassingel en Deltasingel en via de Hagelkruisweg de Zeilberg te doorkruisen. De route ging verder via de Wollegras en Veenmossingel de wijk Heiakker in en via de Veldstraat weer richting de Markt in het centrum.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Deurne 1300
In het kader van Deurne 1300 is er op vrijdag route door de Walsberg die ook langs belangrijke historische plekken loopt. Voor de groepen en individuele wandelaars is er van deze route ook een boekje beschikbaar met daarin onderwerpen uit de geschiedenis van Deurne die langs de route vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn. Je mag tijdens het lopen van de speciale route ook het thema uitdragen met geluid, expressie of door uit te dossen in bepaalde kleding die past bij Deurne 1300.

Bloemendefilé
Zaterdag lopen de deelnemers door de St. Jozefparochie en Vlierden en wordt traditiegetrouw de vierdaagse afgesloten met het bloemendefilé. Vanuit het verzamelterrein bij wijkgebouw D’n Houten Hoek wordt er om 15.30 uur gestart met het defilé. Na afloop zal de prijsuitreiking plaatsvinden op de Markt in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen