4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneLuisteraars DMG Radio kiezen hun ‘guilty pleasures’ in Foud op Nieuw Top...

Luisteraars DMG Radio kiezen hun ‘guilty pleasures’ in Foud op Nieuw Top 100

Luisteraars van DMG Radio konden afgelopen weken hun drie favoriete ‘guilty pleasures’ kunnen doorgeven voor de Foud op Nieuw Top 100. Met alle binnengekomen stemmen is deze week de hitlijst met de honderd ‘foutste’ hits allertijden samengesteld. Deze is op zondag 31 december van 11.00 tot 19.00 uur te horen op de radiozender van DMG.

Dat leverde niet alleen de geijkte en verwachte liedjes op. “Het is een heel verrassende mix geworden van de bekende ‘foute’ hits als YMCA, Captain Jack en Barbie Girl, maar ook nummers die specifiek in onze regio populair zijn”, vertelt algemeen coördinator Ivo Boudewijns van DMG. “Dat zijn nummers die hier vroeger veel in de discotheken te horen waren en ook op bruiloften nog steeds vaak gedraaid worden. Nummers als Tonight van Ryder en The Classics met Wings of an Eagle zijn daar mooie voorbeelden van.”

Vrolijke noot
De keuze voor een lijst met door luisteraars gekozen ‘foute’ nummers aan het eind van 2023, is volgens Boudewijns heel bewust gemaakt. “Het zijn rond deze tijd van het jaar toch al sombere donkere dagen wat betreft het weer en veel radiostations doen daar nog een schepje bovenop met hitlijsten die vol staan met weliswaar prachtige, maar ook vaak zware en depressieve liedjes. Wij willen juist het oudjaar uitknallen met een positieve, grappige en vrolijke noot.”

Ook DMG-dj Ramon van Hoek is aangenaam verrast over de keuze van de luisteraars voor de liedjes in de Foud op Nieuw Top 100: “Echt hele leuke nummers. Van het kermisachtige en modernere Living on Video van Pakito tot klassiekers als Born to be alive en Rio van Maywood. Je ziet ook dat er hele nieuwe nummers worden gekozen als de Engelbewaarder, maar ook oude nummers als Amarillo en Fiesta Mexicana. Er zit dus voor ieder wat wils in!” De complete lijst is ook in PDF-vorm te downloaden via deze link.

Acht dj’s
Van Hoek is één van de acht dj’s die de hitlijst gaan presenteren. Van 11.00 tot 13.00 uur trappen Ivan van Oosterhout en Eric Senders de Foud op Nieuw Top 100 af. Daarna nemen Martien Vogels en Ramon van Hoek het over tussen 13.00 en 15.00 uur. De ‘foute’ hits worden van 15.00 tot 17.00 uur gedraaid door Sonny Noorlander en John Wijnen en het duo Robin Senders en Jorg Marinus sluit tussen 17.00 en 19.00 uur de lijst met honderd ‘foutste’ hits allertijden af.

Daarna gaat het feest op DMG Radio gewoon door met vanaf 19.00 uur de grootste dance-hits uit de 80’s, 90’s en Zero’s non-stop in the mix. De dj’s van DMG Radio draaien de hele avond en nacht de hits die je vroeger ook hoorde in discotheken en bars als de Kwien, Apollo, de Roode Leeuw, de Treffer, Drie Fonteinen, Axis, Freebird, Time Out, Maraboe en de Steeg. “Onze dj’s mixen de nummers allemaal aan elkaar, dus het is de ideale soundtrack voor oudejaarsavond. We gaan de hele nacht door tot vroeg in de ochtend om 07.00 uur”, zegt Boudewijns van DMG.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen