4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneLeerlingen Brigantijn en Piramide zamelen met kerstkaartenactie ruim duizend euro in voor...

Leerlingen Brigantijn en Piramide zamelen met kerstkaartenactie ruim duizend euro in voor Speuldries

De leerlingen van basisscholen de Brigantijn en de Piramide in Deurne hebben met het maken en verkopen van kerstkaarten 1078,40 euro verdiend. “Dit geld hebben wij ingezameld voor Speeltuin de Speuldries . Fijn om hen te kunnen helpen”, melden de scholen.

Ook andere scholen, bedrijven en organisaties kwamen de afgelopen tijd in actie om de Speuldries te steunen, nadat de stichting slachtoffer was geworden van fraude. Begin november ontdekte het bestuur dat er een groot bedrag was verduisterd, vermoedelijk door hun eigen penningmeester.

Hartverwarmend
De overgebleven bestuursleden lieten eerder weten overdonderd te zijn door de massale steun uit de gemeenschap van Deurne en omgeving: “Wat er gebeurde hadden we niet kunnen denken en al helemaal niet durven hopen. Er is zo ongelooflijk massaal hartverwarmend, constructief en vol steun gereageerd. Het heeft op ons een enorme indruk gemaakt, we zijn er echt door geraakt!”

Naast de recente actie van de leerlingen van de Brigantijn en Piramide, werd vrij snel na het nieuws een crowdfundingsactie opgezet, die inmiddels ruim 14.000 euro heeft opgeleverd. Ook stuurden mensen berichten of maakten spontaan geld over en gingen leerlingen van basisschool De Bron statiegeldflessen inzamelen om de opbrengst aan de speeltuin te kunnen schenken.

Bedrijven
Ook bij verschillende bedrijven werden acties bedacht om de Speuldries te steunen. Bij natuursteenbedrijf Jetstone werden dit jaar bijvoorbeeld geen kerstkaarten verstuurd, maar werd het bedrag dat daar normaal aan wordt uitgegeven, geschonken aan de speeltuin. Ieder jaar mogen de medewerkers van Driessen Groep een goed doel kiezen. Dat werd met overweldigende meerderheid de Speuldries, zodat er uiteindelijk een cheque van 2024 euro kon worden overhandigd.

Partyhome Verhuur en Entertainment gaf van elke bestelling of boeking 1 euro aan de Speuldries; de actie leverde in totaal 285 euro op. Ook Car Wash Drive in Deurne had een soortgelijke actie, die bij elkaar 1000 euro opleverde voor Stichting de Speuldries. Kinderopvang Kidz & Zo steunde de speeltuin met een cheque van 200 euro en ieder lid van KBO St. Jozefparochie gaf nog eens 1 euro aan de Speuldries.

Vette Haren
Ook Scouting Sint Jozef kwam de bestuursleden van de stichting onlangs een hart onder de riem steken met kerstpresentjes en Sierteeltkwekerij Kools doneerde een aantal planten. Tot slot gaat Stichting De Vette Haren op zaterdag 20 april nog een groot feest houden, waarbij ook voor onder meer de Speuldries geld wordt ingezameld.

Lees ook:

Foto: Brigantijn/Piramide

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen