21.8 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneLuisterfeestje voor kinderen in bibliotheek Deurne tijdens Nationale Voorleesdagen

Luisterfeestje voor kinderen in bibliotheek Deurne tijdens Nationale Voorleesdagen

In het kader van de Nationale Voorleesdagen wordt er in de bibliotheek in Deurne op woensdagmiddag 24 januari om 15.00 uur voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar: ‘Help! Een verrassing’.

Net als in het boek gaan de kinderen picknicken en liggen er kleedjes klaar waarop ze kunnen plaatsnemen, terwijl ze luisteren naar het verhaal van August de Vos. Suusje Eekhoorn heeft een verrassing bedacht voor August. Maar wat zou die verrassing zijn? August de Vos is bang dat hij er niets aan vindt. Hij houdt van rust, en Suusje doet juist graag wilde dingen. Komt dat wel goed?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt voorgelezen aan kinderen tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien ontwikkelen ze hiermee naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen.

Deze voorleesactiviteit wordt verzorgd door Bibliotheek Helmond-Peel in samenwerking met VoorleesExpress Deurne en vindt plaats op woensdag 24 januari van 15.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne.

Foto: Bibliotheek Helmond-Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen