9.7 C
dinsdag 16 april 2024
Home- ZeilbergMaarten Kuunders schiet ZSV naar koppositie in Hoensbroek

Maarten Kuunders schiet ZSV naar koppositie in Hoensbroek

ZSV heeft haar goede prestaties van dit seizoen doorgezet. Nadat het vorige week de eerste periode in Heerlen liet liggen tegen Bekkerveld, won de club zondagmiddag met ruime cijfers in de topper tegen EHC/Heuts.

Een door blessures geplaagd ZSV moest in de uitwedstrijd tegen EHC/Heuts in Hoensbroek aantreden met een elftal waarin maar liefst vier vaste spelers ontbraken. Het team van Ömer Kaya kon in het begin van de wedstrijd nog geen potten breken. Na een kwartier kon de eerste kans van de Zeilbergers genoteerd worden, echter kon Stan van Helmond de bal niet in het doel koppen. ZSV kwam na iets minder dan 20 minuten voetballen wel verrassend op voorsprong. Een vrije trap van Joost Verberne, die er in een keer in leek te vliegen, kon de doelman van de thuisploeg nog pareren. Maarten Kuunders was er daarna als de kippen bij en schoot van dichtbij de openingstreffer binnen.

Opnieuw trefzeker
De Limburgers kregen daarna een aantal kansen, maar Leon Thijs stond een doelpunt voor de thuisploeg in de weg. Vlak voor rust kwamen de geel-zwarten zelfs op 0-2 en weer was het Maarten Kuunders die het doelpunt maakte. Een aanval van EHC/Heuts werd afgeslagen en uit een counter scoorde Kuunders zijn tweede van de middag.

De thuisploeg, die vorig jaar nog degradeerde uit de Hoofdklasse, moest in de tweede helft komen en dat deed het ook. Na ruim een uur spelen kwam het echter met 10 man te staan tegen ZSV. Dat weerhield de ploeg van Hans van Tussenbroek niet om niet meer op de aanval te spelen. Vijf minuten voor tijd leek de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken, maar Maarten Kuunders hield de bal op de doellijn tegen. In blessuretijd maakte invaller Koen Janssen nog de 0-3 na een fout van de EHC-goalie.

Kampioenskoers
ZSV komt met deze overwinning knap op de eerste plaats te staan met 20 punten uit 9 wedstrijden. De kampioenen van de afgelopen twee jaar in de Eerste Klasse, SV Meerssen in 2017 en Minor in 2018, hadden na 9 wedstrijden precies evenveel punten als de Zeilbergers nu hebben.