15 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneMagneetvisser vindt twee mortiergranaten in kanaal Deurne

Magneetvisser vindt twee mortiergranaten in kanaal Deurne

Een magneetvisser heeft zaterdag twee mortiergranaten uit het water gehaald van een kanaal bij Deurne . Het was voor Joris Wetzer de eerste keer dat hij zijn magneet uitgooide en hij had meteen beet, meldt Omroep Brabant.

Met de magneet die tot wel duizend kilo aan metaal kan optillen, wist de Deurnenaar de twee projectielen uit het water te halen. Wetzer heeft daarna meteen de politie gebeld die snel kon komen kijken en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie inschakelde om de mortiergranaten op te halen.

Niet verboden
Er is geen landelijke wetgeving over magneetvissen, dus het is in de meeste gevallen niet verboden. Wel kan er per gemeente worden bepaald of de hobby mag worden uitgeoefend of niet, door middel van een algemene plaatselijke verordening (APV).

Best gevaarlijk
De politie adviseert om bij het magneetvissen altijd je eigen veiligheid in de gaten te houden. Woordvoerder Anne Kok van de politie legt uit: “Soms is het best gevaarlijk wat mensen uit het water halen, zoals explosieven. Dus vertrouw je het niet, houd afstand en waarschuw ons.” Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Bekijk hieronder de videoreportage van Omroep Brabant.

Foto: Omroep Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen