7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneMuziekvereniging Excelsior viert 100 jaar ‘en ’n bietje’ groots met ‘A Century...

Muziekvereniging Excelsior viert 100 jaar ‘en ’n bietje’ groots met ‘A Century of Music’

Twee jaar geleden bestond Muziekvereniging Excelsior 100 jaar maar door de coronapandemie kon dat toen niet gevierd worden. Gelukkig kunnen ze het nu als 100 jaar ‘en ’n bietje’ eindelijk groots vieren met op vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober het klapstuk van hun jubileumjaar in de vorm van de show ‘A Century of Music’.

Hierbij wordt het publiek meegenomen op reis naar het ontstaan van de vereniging. “Onder andere oprichter pastoor Piggen zal niet ontbreken, we laten muziekstukken en uitvoeringen horen die we ooit uitgevoerd hebben als harmonie en slagwerkgroep, en soms is dat in een nieuw jasje. Ook worden er moderne nummers ten gehore gebracht. Dit alles ondersteund door beeld, toneel en dans”, vertelt Bart Wijnands van Excelsior.

Gastartiesten
Voor zo’n groots concert is het eigen verenigingsgebouw; de molen Maria Antoinette in de Zeilberg zelfs te klein en daarom vinden de shows plaats in het Cultuurcentrum Deurne. “Alle onderdelen van Excelsior laten zich van hun beste kant zien bij de show. Ze worden daarbij bijgestaan door gastartiesten Suzan Spreeuwenberg, Jos Wijnands en Jacky van Vonderen, de band The Bad Ties, koor Vela Monte, KDO en dansers van B-trained”, legt Wijnands uit. De presentatie van de avonden wordt verzorgd door toneelvereniging de Klotlanders.

Pop, rock en klassiek
Het is de derde keer dat de muziekvereniging een groot concert uitvoert onder de naam Exclusive Excelsior en dit keer wordt het een heel speciale show die geheel in het teken staat van het 100-jarig bestaan. Bezoekers kunnen uiteenlopende muziekstijlen verwachten zoals pop, rock en klassiek uit de periode 1920-2020.

Begin juni vierde Muziekvereniging Excelsior het 100-jarig bestaan dat ondertussen ‘100 en ’n bietje’ is geworden, ook al met een middag vol live muziek van Excelsior en diverse andere lokale muziekverenigingen en kapellen.

De voorstellingen van de show ‘A Century of Music’ vinden plaats op vrijdag 14 oktober en zaterdag 15 oktober in het Cultuurcentrum in Deurne en beginnen beide avonden om 19.30 uur. Meer informatie en tickets vind je op: A Century of Music 14 oktober of op A Century of Music 15 oktober.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen