4.3 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- Deurne Orange the World-vlag gehesen in Deurne als symbool voor strijd tegen...

[VIDEO] Orange the World-vlag gehesen in Deurne als symbool voor strijd tegen geweld tegen vrouwen

Met het hijsen van de Orange the World-vlag voor het gemeentehuis is zaterdagmiddag ook in Deurne aandacht gevraagd voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarnaast worden vanavond onder meer het Huis voor de Samenleving en de St. Willibrorduskerk oranje verlicht vanwege de wereldwijde campagne. Aan de actie doen ook enkele lokale bedrijven mee.

Orange the World vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Vlag
In onze regio organiseren de leden van Soroptimistclub Helmond-Peelland verschillende activiteiten in het kader van de campagne. Zo werd door hen in Deurne zaterdag om 12.00 uur de vlag gehesen samen met locoburgemeester Marinus Biemans en aantal vrouwelijke raadsleden. Ook bij het gemeentehuis in Someren en Asten wappert sinds vanmiddag de Orange the World-vlag.

De gemeenten Laarbeek en Gemert-Bakel hijsen de vlag bij het gemeentehuis op maandag 27 november om 11.00 uur en om 12.00 uur. In Helmond wordt op 27 november om 17.30 uur het Speelhuis oranje aangelicht door burgemeester Blanksma en leden van de Soroptimistclub.

Debat
Naast het hijsen van de vlaggen en het verlichten van gebouwen, houdt de club dit jaar voor de derde keer een jongerendebat in samenwerking met scholen voor voortgezet onderwijs uit Helmond, Deurne en Asten. Op woensdag 29 november debatteren de middelbare scholieren over de rechten van vrouwen en kinderen. Het debat tussen twee teams vindt plaats in de Raadszaal van gemeente Helmond en duurt van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Tekst gaat verder onder de video.

Voor het eerst wordt dit jaar ook een filmfestival gehouden in De Cacaofabriek in Helmond. Tussen 27 november en 7 december worden vijf films vertoond over sterke vrouwen. Meer informatie en tickets vind je op cacaofabriek.nl/film.

Foto’s: Willem Wijnen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen