8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneMarnix Schlösser sluit 8 jaar als wethouder in Deurne definitief af

Marnix Schlösser sluit 8 jaar als wethouder in Deurne definitief af

Voor wethouder Marnix Schlösser kwam donderdagmiddag even na 16.00 uur een einde aan zijn acht jaar als wethouder in Deurne. Voor het afscheid dat grotendeels digitaal verliep, kreeg hij tientallen persoonlijke boodschappen van onder meer vrienden en collega’s. Maar ook was er een video van waarnemend VVD-partijvoorzitter Onno Hoes en Minister-President Mark Rutte. “Sprakeloos, dankjewel”, reageert Schlösser op alle videoboodschappen.

Samen met zijn vrouw Simone en de drie kinderen, werd de wethouder donderdag toegesproken door burgemeester Greet Buter die in het bijzijn van een aantal collegeleden officieel afscheid nam van hem. Dinsdag nam Schlösser al in het college en de gemeenteraad afscheid.

‘Leukste dat er is’
Hij heeft in de acht jaar met veel mensen in de gemeente samengewerkt. “Ik heb het geluk gehad dat ik afgelopen week nog een uurtje online heb kunnen praten met alle drie mijn teams van afdelingen duurzaamheid, zorg en welzijn en financiën. En dat is aan de ene kant heel apart omdat het online was maar het is ook heel leuk omdat ze dan de vragen stellen die ze afgelopen jaren niet hebben durven stellen. Wat de hoogte- en de dieptepunten waren bijvoorbeeld. Het was heel fijn om ze nog allemaal even gesproken te hebben want wat ik in mijn afscheidsbrief ook heb gezegd: het leukste dat er is, is gewoon samen een leuk plan maken”, vertelt de vertrekkend wethouder.

Schlösser gaat als senior adviseur werken bij organisatiebureau & Van de Laar in Eindhoven dat zich onder meer bezighoudt met advies in complexe verandertrajecten voor gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies en waterschappen. Ook werkt het bedrijf aan organisatievraagstukken van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen