8.5 C
Deurne
zondag 29 mei 2022
Home- DeurneMuseum De Wieger mag weer open; eindelijk alle nieuwe tentoonstellingen te zien

Museum De Wieger mag weer open; eindelijk alle nieuwe tentoonstellingen te zien

Voor musea is het afgelopen periode ook een onzekere tijd geweest. Verschillende tentoonstellingen werden opgebouwd maar konden alsmaar niet worden bezichtigd. Bij museum De Wieger in Deurne zijn ze blij dat de kunst eindelijk weer gezien kan worden. Ook zijn de openingstijden verruimd.

In het museum aan de Oude Liesselseweg in Deurne is een aantal werken uit de collectie van het Amersfoortse stadsmuseum Flehite te zien. Het zijn werken van kunstenaars die in de eerste helft van de 20ste eeuw actief waren. Op dit moment zijn circa vijftig van deze werken ‘te gast’ bij De Wieger. Schilderijen van onder meer H.J. Wolter, Jo Bezaan, Gerrit Benner, H.N. Werkman, Jeanne Bieruma Oosting, M.H. Mackenzie, Jo Koster en Albert Fiks zullen hangen naast een aantal topstukken uit de collectie van De Wieger die tot en met eind 2022 te zien zijn.

Kunstenaarsechtpaar
In de ateliers van De Wieger zijn tot en met 6 maart werken te zien van kunstenaarsechtpaar Henk Kneepkens en Dorothé Koolen. Aanleiding voor de tentoonstelling is 50 jaar kunstenaarschap. De kunstenaars leren elkaar kennen op de Academie van Eindhoven en leven sindsdien samen. Hoewel zij niet samenwerken, maar beiden werken in een eigen, uitgesproken stijl, delen zij wel een liefde voor de natuur. Dat komt in de ateliers met de tuin van De Wieger vlakbij, mooi naar voren.

Elke dag een tekening
Ook is er een tentoonstelling te zien van lokale kunstenaar Henry van den Berkmortel. Tot en met 20 maart zijn in het Schetsboek van Deurne de aquarellen en verhalen van hem te bewonderen. Na zijn werkend leven als reclameman bij Spiegel Crossmedia Communicatie begon hij elke dag een tekening en een verhaal te maken over Deurne. En nu nog tekent Van den Berkmortel vrijwel dagelijks een plek waar hij fietst, wandelt of anderszins verblijft, zowel in binnen- als buitenland. De liefde voor het tekenen en schilderen en voor de wereld waarin wij leven is voor hem een basis van zijn creatieve uitingen. Begonnen als autodidact volgt hij nu een opleiding aan de Kunstacademie van Arendonk in België.

En er is nu een extra dag dat je al deze tentoonstellingen in De Wieger kunt bekijken. Het museum heeft haar openingstijden verruimd en is voortaan ook op dinsdag geopend. De Wieger is van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Een bezoekje aan De Wieger kan je reserveren op www.dewieger.nl. Bij het bezoek moeten een QR code en identiteitsbewijs worden getoond. Daarnaast moet in het museum een mondkapje worden gedragen en anderhalve meter afstand worden gehouden.

Foto: museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen