16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneMartien Bots neemt afscheid bij jubilerende Bots Bouwgroep; zoon en dochter nemen...

Martien Bots neemt afscheid bij jubilerende Bots Bouwgroep; zoon en dochter nemen stokje over

In 50 jaar tijd is Bots Bouwgroep uit Deurne gegroeid van kleine aannemer naar een volwaardig bouwbedrijf met eigen houtskeletbouwbedrijf en vastgoedadviesbureau en ongeveer 100 medewerkers. Het familiebedrijf dat in 1973 in Liessel ontstond, staat inmiddels onder leiding van de derde generatie nu Martien Bots als tweede generatie officieel afscheid neemt.

“50 jaar is een hele tijd, maar ook weer zo voorbij gevlogen”, zeggen Koen en Daisy Bots die nu samen aan het roer komen te staan zonder hun vader.

Meegegroeid
Door de jaren heen is de Bots Bouwgroep gegroeid, uitgebreid, verhuisd en zijn bakens verzet. “Ook de bouw is veranderd door de jaren heen. Hierin zijn we meegegroeid en hebben we voorop gelopen. Onze kernwaarden vanaf het eerste uur hebben hierbij geholpen: kwaliteit, klanttevredenheid, betrokkenheid, veiligheid, duurzaamheid”, legt de familie Bots uit.

Liessel
Het familiebedrijf werd opgericht door Willem Bots in 1973 die zich bezighield met kleinere opdrachten in en rond Liessel. De particuliere en agrarische markt waren zijn belangrijkste opdrachtgevers. Daaraan werden in de loop van de tijd de utiliteitsmarkt, de sociale woningbouw, de renovatie en het groot onderhoud toegevoegd. Ook werd er gestart met projectontwikkeling voor eigen rekening en risico.

Miet
In de begintijd van het bedrijf van Bots deed zijn vrouw Miet nog de administratie. In 1976 kwam oudste zoon Petro in de zaak en hij nam de administratie en calculatie over van zijn moeder. Twee jaar later kwam ook de tweede zoon Martien Bots in het bedrijf werken en hij nam de taken over van zijn vader. In hetzelfde jaar kregen de twee samen de leiding over Bots Aannemersbedrijf BV. Na het vroegtijdige overlijden van Petro in 1994 kwam de directie in handen van Martien Bots.

Zoon en dochter
Sinds 2020 wordt Bots Bouwgroep BV geleid door de zoon en dochter van Martien. Zoon Koen is verantwoordelijk voor alle bouwactiviteiten, HBL Prefab en acquisitie. Dochter Daisy is verantwoordelijk voor administratie, personeelszaken, projectontwikkeling en de verkoop van projecten.

Op zaterdag 22 april is er ter ere van het 50-jarig bestaan van de Bots Bouwgroep voor genodigden een open middag en een feestavond. Martien Bots gaat vanaf die datum zijn aandacht besteden aan andere dingen. Hij blijft wel betrokken bij het bedrijf voor advies of een helpende hand.

Foto: Bots Bouwgroep

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen