23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- St. JozefparochieMeer aanmeldingen dan ooit tevoren voor weekend vol waterpret bij Xplosion in...

Meer aanmeldingen dan ooit tevoren voor weekend vol waterpret bij Xplosion in St. Jozefparochie

Twee dagen lang is het veld naast gemeenschapshuis ’t Hofke van Marijke eind volgende maand één groot speelparadijs voor de jeugd in de wijk, maar ook die van ver daarbuiten. Voor de editie van dit jaar op zaterdag 22 en zondag 23 juni heeft de organisatie al flink wat aanmeldingen binnen: “De inschrijving is gesloten en we hebben meer teams dan ooit!”

Het wordt voor de organisatie dit jaar dus passen en meten op het terrein: “Want ruim 70 teams van de onderbouw, bovenbouw en voortgezet onderwijs gaan deze keer strijden om de Heitraction bokaal, waarbij een parcours wordt afgelegd over een spectaculaire mix van grote opblaaskussens en waterspellen.” Tussendoor vinden ook de traditionele buikschuifwedstrijden in vier verschillende leeftijdscategorieën plaats.

Op zaterdagmiddag kunnen alle inwoners van de hele Sint Jozefparochie na afloop van het programma vanaf ongeveer 15.30 uur vrij gebruik maken van de springkussens en spellen. “Allemaal kosteloos en mogelijk gemaakt door de onvoorwaardelijke steun en inzet van vele trouwe sponsoren, vrijwilligers en betrokken wijkbewoners”, zegt de organisatie. “Zonder hen kunnen wij het evenement niet opzetten en kunnen de deelnemers het spelplezier niet beleven. Fantastisch dat dit elk jaar weer lukt.”

Het groeiende aantal deelnemers bij Xplosion kent voor de organisatie ook zijn uitdagingen: “Er zijn veel mensen nodig om alles goed te begeleiden bij de spellen. Gelukkig lopen die er al heel wat rond, maar hulp is altijd welkom.” Vrijwilligers die mee willen helpen aan de organisatie van het evenement kunnen zich melden door een email te sturen naar info@stichtingwesp.nl.

Het Xplosion-weekend is een initiatief van de Stichting Wijkevenement St. Jozefparochie (WESP) die in 2009 is gestart om de saamhorigheid in de St. Jozefparochie te verbeteren. In 2011 is het idee ontstaan om een jaarlijks terugkerend festijn op te zetten, genaamd Xplosion. Ruim tachtig vrijwilligers zetten zich jaarlijks bij het evenement in om er voor te zorgen dat alles goed verloopt.

Foto: Stichting WESP

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen