18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneMeer dan 70 pasgeboren lammetjes binnenkort te bewonderen in Mariapeel

Meer dan 70 pasgeboren lammetjes binnenkort te bewonderen in Mariapeel

De beschuit met muisjes staat klaar, want er zijn maar liefst meer dan 70 lammetjes geboren in de Mariapeel. Daarom houdt Staatsbosbeheer op zaterdag 25 mei een lammetjesdag waarbij iedereen welkom is om een kijkje te komen nemen bij de pasgeboren dieren. 

Elk van de ruim 70 lammetjes krijgt ook een naam, waarvoor de boswachters mensen elk jaar om hulp vragen voor het bedenken ervan. Volgens het stamboek moeten de namen van de lammetjes elk jaar met een specifieke letter beginnen. Dit kees was de letter E aan de beurt.

Boswachter Lieke Verhoeven vertelt dat er veel suggesties zijn binnengekomen, zoals Eefje, Edje en Elsa: “Wie weet is één van jouw opgestuurde namen wel gebruikt voor één van de geitjes of bokjes?”

Rust
Vanaf begin april is het een drukte van jewelste bij de geitenstal in de Mariapeel. Toch zijn de lammetjes nu nog niet te bewonderen, omdat de wandelroute langs de geitenstal tijdelijk is afgesloten. “Rust voor de geiten is erg belangrijk voor de geiten en de lammetjes. Eind mei zijn de lammetjes oud genoeg en gaat de wandelroute weer open”, legt Verhoeven uit.

De lammetjesdag op zaterdag 25 mei vindt plaats in de Mariapeel van 10.00 uur tot 14.00 uur. Parkeren kan bij het Biologisch Station aan de Koolweg 36 a in Helenaveen. De geitenstal ligt op ongeveer 300 meter lopen van de parkeerplaats.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De koffie, thee en beschuit met muisjes worden verzorgd door cliënten van de Lindehoeve Zorgeloze Dagbesteding uit Deurne. Zwangere vrouwen wordt geadviseerd niet in contact te komen met de geiten.

Foto’s: Staatsbosbeheer Middenpeel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen