12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneMeerdere voertuigen in beslag genomen en 25 bekeuringen bij verkeerscontrole op N270

Meerdere voertuigen in beslag genomen en 25 bekeuringen bij verkeerscontrole op N270

Bij de verkeerscontrole die dinsdagochtend werd gehouden op de N270 tussen Deurne en Helmond zijn door de politie 25 bekeuringen uitgedeeld. De belastingdienst nam meerdere voertuigen in beslag.

Weggebruikers werden ter hoogte van recreatieplas Berkendonk voor controle naar de nabijgelegen parkeerplaats gedirigeerd door motoragenten waar verdere inspecties werden uitgevoerd door de politie, RDW en belastingdienst.

Ingevorderd rijbewijs
Vijf automobilisten kregen een boete omdat ze geen rijbewijs konden tonen en één bestuurder reed met een ingevorderd rijbewijs. Er werden twee proces-verbalen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid en één voor het niet dragen van de autogordel.

Kale banden
Er bleek ook het een en ander mis met de aangehouden voertuigen. Vijf auto’s reden rond met te kale banden en van één voertuig waren de getinte ruiten niet licht doorlatend genoeg. Eén bestuurder kreeg een prent omdat de auto te veel herrie maakte. Bij twee voertuigen bleek de koppeling van de aanhangen verkeerd te zijn aangesloten en bij één aanhanger ontbrak de losbreekreminrichting. Twee van de gecontroleerde auto’s waren overbeladen.

Spookvoertuig
Verder waren twee voertuigen voorzien van verkeerde buitenlandse kentekenplaten en is één zogenoemd buitenlands spookvoertuig in beslag genomen dat geen tenaamstelling had. Eén brommer kreeg de WOK-status waarvan de politie bij de RDW meldt dat de bromfiets niet meer aan de wettelijke eisen voldoet en in de originele staat moet worden teruggebracht. Hierna wordt de brommer opnieuw door de RDW gekeurd. Tijdens de WOK (Wacht Op Keuring) is het kentekenbewijs ingetrokken en mag je niet met de bromfiets rijden.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen