7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneMeezingen of straf krijgen bij biercantus van veertien Deurnese muzikanten

Meezingen of straf krijgen bij biercantus van veertien Deurnese muzikanten

Onder het motto ‘zingen en zuipen’ verzorgt de Deurnese band Cantuccini zaterdag 16 maart een optreden in Cultuurcentrum Deurne. De veertien muzikanten van de cantusband zijn afkomstig uit onder andere de Koninklijke Harmonie Deurne, The Bad Ties, Harmonie Excelsior en Blending Vocals.

Bij de optredens van Cantuccini wordt er er streng op toegezien dat iedereen zich aan het protocol houdt. “Zing je nét niet hard genoeg mee? Dan kun je een straf krijgen”, zeggen de leden van Cantuccini met een lach. Over wat de strafmaatregel precies inhoudt, kunnen ze alleen zeggen dat die met bier en plezier te maken heeft.

Terug naar Deurne
Alle bandleden van de cantusband komen oorspronkelijk uit Deurne en omstreken. Hoewel een aantal van hen is uitgewaaid naar andere plekken in het land, komt de band altijd terug naar Deurne om gezamenlijk muziek te maken. Cantuccini staat onder leiding van Eim Goossens (Eimco) en bestaat verder uit Hannah Bekkering, Mathijs Maas, Maartje Maas, Luuk van de Weijer, Han Hendriks, Frederike Koppens, Loes Timmers, Bas Kamps, Bas van de Mortel, Peter Nooijen, Emmy Wouters en Luud Goossens.

Terwijl het gerstenat rijkelijk vloeit en er luidkeels wordt meegezongen, speelt de band tijdens de optredens een repertoire dat varieert van de grote cantusklassiekers tot verrassende meezingers. Het optreden begint zaterdag 16 maart om 20.00 uur in Cultuurcentrum Deurne. “Zorg ervoor dat je op tijd bent, anders heb je de eerste straf al te pakken”, aldus de muzikanten van Cantuccini. Meer informatie en tickets vind je op ccdeurne.nl.

Foto: Pexels/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen