18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneMega Manifestatie brengt heel Millus samen; ‘Eén dag laten we zien wat...

Mega Manifestatie brengt heel Millus samen; ‘Eén dag laten we zien wat we in Milheeze in huis hebben’

Eigenlijk was één dag misschien zelfs te kort om alles te laten zien dat Milheeze in huis heeft. Zondag kwamen de inwoners van het dorp samen op het terrein bij Van Kessel aan de Milheesestraat waar bedrijven, verenigingen en artiesten zich tijdens de Mega Manifestatie Millus presenteerden.

Van boer tot bouw, van taekwondo tot tennis en van dorskast tot draaimolen. Van 10.00 tot 22.00 uur konden de bezoekers kennis maken met alles wat er leeft in het dorp. “We halen álles uit de kast en zetten Millus op z’n kop”, had de organisatie vooraf beloofd. Dat werd waargemaakt op het ruim vijf hectare grote terrein door zo’n 50 bedrijven, 21 agrariërs en 17 verenigingen.

De kinderen konden zich uitleven op een klimwand, bij een puzzeltocht en er was ook een kartbaan. Verder kon je een minigraver en betonpomp besturen en werd er een tennisclinic gegeven, kon je jeu de boulen, boogschieten en een poging wagen op de rodeostier. Er werden ondertussen culinaire producten bereid en geserveerd die afkomstig waren van agrarische bedrijven uit Milheeze, zoals een broodje Bommelburger, beenham, asperge- en champignonsoep en friet.

Voor een dosis extra gezelligheid werd gezorgd door artiesten uit het dorp waaronder Cor Aldenzee, Paul de Corte, de Milluse kapel, het jeugdorkest, zanggroep Friends With Voices en popkoor You Name It. Ook stonden er lokale dj’s op het podium, zoals dj Ruud Eikelenboom en dj Daan en dj Mark. De Mega Manifestatie Millus werd afgesloten met optredens van onder meer zanger Donny Ponsen en de band Proost.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen