18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneNieuwe glijbaan Speuldries officieel geopend; ‘We zijn bijzonder trots en dankbaar dat...

Nieuwe glijbaan Speuldries officieel geopend; ‘We zijn bijzonder trots en dankbaar dat hij er staat’

Hij stond er al een tijdje en verschillende jonge bezoekers hadden de nieuwe glijbaan al een keer uit kunnen proberen, maar zondag was het moment dat de nieuwste aanwinst van de Speuldries in de Sint Jozefparochie officieel werd geopend. Een groepje dat een speciale band heeft met de Deurnese speeltuin verrichtte de openingsceremonie samen met wethouder Helm Verhees.

In plaats van een lintje doorknippen, moest er een peperkoek worden doorgeslagen. “Gelukkig zat er genoeg power in en waren de peperkoeken zo door. We zijn bijzonder trots en dankbaar dat hij er staat”, zegt de organisatie.

Naast de wethouder mochten Jordy en Justin meehelpen aan de opening, hun moeder was degene die de doneeractie voor De Speuldries in het leven riep. Verder assisteerde Gerrit Maas als oudste werkgroeplid bij de officiële openingshandeling en hielpen Hannie en Thea met het in gebruik nemen van de glijbaan. Hun mannen hebben zich flink ingezet voor de speeltuin, maar zijn inmiddels niet meer in leven.

Turbulente periode
Voor Stichting De Speuldries is de opening van de nieuwe glijbaan een vrolijk moment na een minder leuke en turbulente periode. Want nadat in november vorig jaar bleek dat de organisatie slachtoffer was geworden van fraude, werd het onzeker of de glijbaan er wel zou komen.

Er bleek een fors bedrag van de rekening van de stichting te zijn verdwenen door handelingen van hun eigen penningmeester. “Geld dat we hadden willen besteden aan twee nieuwe glijbanen in onze mooie speeltuin”, zegt het bestuur. Omdat de leverancier begrip had voor de situatie werd de nieuwe glijbaan toch alvast geleverd en kreeg het bestuur van De Speuldries uitstel van betaling.

Massale steun
Door de massale steun vanuit de gemeenschap van Deurne en omgeving kon de speeltuin het speeltoestel uiteindelijk toch betalen. Talloze mensen stuurden berichten en maakten spontaan geld over, bedrijven zetten acties op om geld in te zamelen, kinderen gingen statiegeldflessen inleveren en er werd een crowdfundingsactie opgezet.

De eerste glijbaan is sinds zondagmiddag officieel een feit en het bestuur meldt dat de tweede waarschijnlijk op niet al te lange termijn wordt verwacht. De gele voorganger van de nieuwe glijbaan moest wijken omdat de veiligheidseisen voor speeltoestellen steeds strenger worden en de oude baan in de toekomst hier niet meer aan zou kunnen voldoen.

Foto’s: De Speuldries

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen