17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneMelkveehouders gezocht met duurzame en innovatieve ideeën

Melkveehouders gezocht met duurzame en innovatieve ideeën

Dutch Dairy Challenge houdt op 17 oktober een online informatieavond voor melkveehouders en ketenpartners over de ‘challenge’ om te werken aan innovatieve plannen voor de verdere verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

Bij de innovatiewedstrijd is het de bedoeling om in honderd dagen een innovatief maar nog ruw idee, te vertalen naar een plan met groeipotentie waarmee melkveehouders hun bedrijf naar een volgend niveau kunt tillen en de sector nog verder kunnen verduurzamen. Uit alle inzendingen worden tien ideeën geselecteerd voor deelname aan het programma.

Complexe vraagstukken
De gekozen deelnemers krijgen vanuit Dutch Dairy Challenge een intensieve begeleiding, een persoonlijke ondernemerscoach en een multidisciplinair team studenten om het idee in honderd dagen om te vormen tot een praktisch plan. Dat is belangrijk voor de sector, geeft innovatie-aanjager Dutch Dairy Challenge aan: “Zeker nu kunnen praktijkinnovaties oplossingen bieden voor de complexe vraagstukken.”

Informatie-uurtje
Op maandagavond 17 oktober van 20.00 tot 21.00 uur is er een online informatie-uurtje waarbij meer over het initiatief wordt verteld en vragen van melkveehouders en andere geïnteresseerden live worden beantwoord.  Aanmelden voor het vragenuurtje kan via www.dutchdairychallenge.nl/informatieavond.

Innovatief idee
Melkveehouders die een innovatief idee hebben met een duurzaam perspectief voor het bedrijf of de sector, kunnen zich tot en met 20 november aanmelden voor de Nationale Dutch Dairy Challenge. Ook andere (keten)partijen mogen meedoen, op voorwaarde dat er minimaal één melkveehouder betrokken is bij de inzending. Aanmelden kan via www.dutchdairychallenge.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen