15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneMuziekvereniging Excelsior maakt indruk met jubileumshow ‘A Century of Music’

Muziekvereniging Excelsior maakt indruk met jubileumshow ‘A Century of Music’

De leden van Muziekvereniging Excelsior vieren met de show ‘A century of Music’ hun jubileumjaar maar dat doen ze niet alleen. Vrijdagavond werd de eerste van twee shows opgevoerd samen met verschillende verenigingen en gastartiesten. Vanavond is de voorstelling opnieuw te zien in het Cultuurcentrum in Deurne.

Bij de eerste opvoering maakte de muziekvereniging indruk met het optreden van hun eigen harmonieorkest en slagwerkgroep dat werd aangevuld met optredens van de band The Bad Ties, Gymnastiek vereniging KDO Deurne, B-trained, Vela Monte Zeilberg, Jacky van Vonderen, Suzan Spreeuwenberg en Jos Wijnands. Toneelgezelschap De Klotlanders zorgde voor een originele presentatie van het geheel.

Pastoor Piggen
Bezoekers van de jubileumshow worden meegenomen terug in de tijd naar het begin van de Zeilbergse muziekvereniging op 1 juni 1920. Mede door inspanning van de eerste pastoor van Zeilberg, Marinus Josephus Piggen begon de vereniging toen als een fanfare met dertig leden en is deze na 100 jaar ‘en ’n bietje’ uitgegroeid tot Muziekvereniging Excelsior met een harmonieorkest, een slagwerkgroep en muziekkapel de Excelsior Bloazers. Ook zijn er de opleidingsslagwerkgroep, het Opleidingsorkest en de Majorettes.

Het verhaal van ruim een eeuw Excelsior wordt verteld in de show ‘A Century of Music’. Voor de opvoering van zaterdagavond zijn nog enkele tickets beschikbaar via de website van het Cultuurcentrum in Deurne.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen