Maandag werd het illegaal mest uitrijden van de Gebroeders Nooijen besproken op het gemeentehui..." />

8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneMestverwerker Van Nooijen: 'Uitrijden op eigen grond moest wel'

Mestverwerker Van Nooijen: ‘Uitrijden op eigen grond moest wel’

Maandag werd het illegaal mest uitrijden van de Gebroeders Nooijen besproken op het gemeentehuis in Deurne. Het loonbedrijf uit Deurne moest stoppen met mest verwerken van andere boeren. De gebroeders en hun advocaat waren echter  afwezig. De uitspraak van de bezwaren-commissie is over een aantal weken.

Drie zaken stonden er op het programma, maandag in het gemeentehuis. De Gebroeders Nooijen en hun advocaat, de heer De Rooij, wilden daar hun bezwaren toelichten die ze hadden ingediend, zo is te lezen in het ED. De bezwaren richten zich op een aantal maatregelen die de de gemeente hen begin dit jaar oplegde.

Stilgelegd na controle 
Na een controle van het Peelland Interventie Team bleek dat de Gebroeders Nooijen op twee van hun bedrijfslocaties op grote schaal mest van derden verwerkte, terwijl ze niet op alle plekken een vergunning hadden. Controleurs vonden ook nog twee illegale loodsen, een dieseltank en een grote hoeveelheid asbest platen. Na de controle moesten de Gebroeders Nooijen de mestverwerking per direct stil leggen.

Mestverwerking voor hunzelf
Van Nooijen kwam eerder in het verweer tegen de ‘mestverwerking voor derden’. Ze stelden dat ze mest van derden nodig hebben om uit te rijden op hun eigen akkerbouwgronden en niet om dit te verwerken. Daarnaast gaven ze aan dat ze al ver waren met de aanvraag van de vergunning van de twee loodsen, de dieseltank en het afvoeren van de asbest toen de dwangsommen werden opgelegd.

Vergunning bijna in orde
De bezwaarschriftencommissie van de gemeente – die burgemeester en wethouders onafhankelijk advies geeft over bezwaren van burgers – had gisteren een aantal vragen voor de bezwaarmakers. De stoelen tegenover hen bleven echter leeg.
Wel reageerden de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant en de gemeente op de bezwaren. De vergunning voor de dieseltank is zo goed als rond, maar van de asbest ontbreekt de eindcontrole. Ook de mestverwerking van derden is aangetoond op het terrein tijdens de controle. Dit mag niet op de twee locaties. Ze zullen wat de gemeente betreft de komend twee jaar een dwangsom moeten betalen als ze wederom mest van derden verwerken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen