13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneMonic Hendrikx roept filmstudenten op voor deelname aan tweede Film Talent Award...

Monic Hendrikx roept filmstudenten op voor deelname aan tweede Film Talent Award Brabant in Deurne

Filmfestival Nacht van het Witte Doek in Deurne reikt eind augustus opnieuw de Film Talent Award Brabant (FTAB) uit voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar. In 2022 werd de onderscheiding tijdens het festival voor de eerste keer uitgereikt aan jong aanstormend filmtalent uit onze provincie.

Actrice Monic Hendrickx overhandigde toen de FTAB aan Ruben Groetelaars voor zijn film ‘Wat Thuis Thuis Maakt’ en aan Lisette Vlassak voor haar film ‘Cocon’. Als ambassadrice van de film-awards in Deurne nodigt ze nu filmstudenten via een YouTube-video uit om dit jaar mee te doen aan de wedstrijd.

Uit Brabant
Er zijn eerste prijzen voor beste documentaire en beste fictiefilm. De winnaars winnen elk 1.000 euro plus vertoningen in Brabantse filmhuizen. Inzenden van afstudeerfilms is vanaf nu mogelijk voor studenten die in 2022 of 2023 zijn afgestudeerd aan een Brabantse filmopleiding of zelf uit Brabant afkomstig zijn en buiten de provincie zijn afgestudeerd in deze schooljaren.

De Film Talent Award Brabant wordt dit jaar uitgereikt op zaterdag 26 augustus. Aanmelden kan op filmfreeway.com/filmtalentawardbrabant.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen