29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneDorpsraad Zeilberg en wijkraden Koolhof en St. Jozef ook bezorgd over uitbreiding...

Dorpsraad Zeilberg en wijkraden Koolhof en St. Jozef ook bezorgd over uitbreiding Attero

Naar aanleiding van de petitie tegen de uitbreiding van afvalverwerker Attero in Deurne die inmiddels ruim 250 keer is getekend zijn er na vragen uit de politiek, nu ook zorgen geuit door de Dorpsraad Zeilberg en wijkraden Koolhof en St. Jozef.

In een brief aan de gemeente maken de voorzitters van de dorpsraad en wijkraden duidelijk dat ze niet gerust zijn op de plannen bij de compostfabriek: “Wij maken ons grote zorgen over ontwikkelingen bij de firma Attero op het industrieterrein Kranenmortel in onze gemeente.”

Gevaarlijke stoffen
De raden willen dat de gemeente de uitbreiding bij Attero tegenhoudt en dat de huidige ondervonden stankoverlast en uitstoot van gevaarlijke en ongezonde stoffen wordt beëindigd. “Op dit moment ervaren vele inwoners geuroverlast of stankoverlast van het bedrijf Attero, afhankelijk van de windrichting en de intensiteit van de activiteiten van het bedrijf. Naast deze overlast zijn er stoffen die door dit bedrijf uitgestoten worden, die niet te ruiken zijn maar even schadelijk of nóg schadelijker kunnen zijn”, geven de dorpsraad en wijkraden aan.

Groen licht
Sinds 24 december 2021 ligt er een vergunningaanvraag voor uitbreiding van de verwerkings- en bewerkingscapaciteit en opslag bij de locatie van Attero. De provincie heeft daar in principe al groen licht aan gegeven terwijl het aan de gemeente Deurne is om te kunnen oordelen of de mogelijke stankoverlast toelaatbaar is.

Daarom is de actiegroep (G)een Frisse Toekomst (GFT) Deurne een petitie gestart tegen de uitbreiding van de compostfabriek aan de Energiestraat in Deurne. De groep wil voor 4 februari de handtekeningen bij elkaar hebben om aan de provincie aan te bieden. De petitie tekenen kan op https://stopattero.petities.nl. De fractie Groenlinks/Progressief Akkoord/PvdA heeft inmiddels ook hun zorgen geuit over de ontwikkelingen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen