-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneMusicaltraditie terug op Peellandcollege met succesvolle uitvoeringen Mamma Mia

Musicaltraditie terug op Peellandcollege met succesvolle uitvoeringen Mamma Mia

Het maandenlang repeteren werd voor de musicalgroep van het Peellandcollege afgelopen weekend ruimschoots beloond, want de 750 toeschouwers van de drie voorstellingen waren zichtbaar onder de indruk van de kwaliteiten van de leerlingen en docenten.

In de aula van de school, die was omgebouwd tot een heus theater, werd op drie avonden de musical Mamma Mia opgevoerd. Na enkele jaren van afwezigheid door corona, is de musicaltraditie weer helemaal terug op het Peellandcollege. Een doorslaand succes, want alle voorstellingen waren compleet uitverkocht.

ABBA
De musical Mamma Mia waarin de liedjes van ABBA de hoofdrol spelen, werd onder leiding van docenten Louisan Peeters (tekenen) en Stijn Hermans (Engels) door het Peellandcollege volledig in eigen beheer uitgevoerd. Het licht, geluid, de grime, kostuums, het decor, affiches en de begeleiding op het gebied van acteren en dans kwamen uit eigen koker.  Professionele ondersteuning van buiten de school was er van zangeres Noëlle van Bussel en licht- en geluidtechnicus Freek Gerris.

Repetities
Na jaren zonder musical, stond er een compleet nieuwe groep leerlingen van klas 1 tot en met 6 op het podium. Zij hebben zich vrijwillig en langdurig ingezet voor de musical. De repetities begonnen al in oktober vorig jaar. Elke dinsdagavond was er een repetitie en in de vakanties ook op zaterdag. Bovendien gingen aan de voorstelling twee grote generale repetities vooraf.

Podium voor talent
De ontlading afgelopen weekend voor en achter het podium was dan ook groot. “Het nieuw leven inblazen van deze oude traditie heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar wat bleek? Peellandcollege is en blijft een podium voor talent”, meldt de school trots.

Lees ook: Theatergroep Peellandcollege brengt drie keer musical Mamma Mia op de planken

Foto’s: Peellandcollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen