24.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- HelenaveenWaterschap Aa en Maas start met herstel van eerder gemaakte fouten Bajonetbocht...

Waterschap Aa en Maas start met herstel van eerder gemaakte fouten Bajonetbocht Helenaveen

Waterschap Aa en Maas start maandag 17 oktober met de herstelwerkzaamheden ter hoogte van de Bajonetbocht bij de Soemeersingel in Helenaveen. Bij de werkzaamheden voor hoogveenherstel door waterschap Aa en Maas ging het vorig jaar mis en werden er in het gebied twee zijvaarten, zogenoemde wijken gedempt en kades aangelegd die niet in het plan stonden.

“Eind vorig jaar ontdekten we dat ter hoogte van de Bajonetbocht bij de Soemeersingel werkzaamheden waren verricht die niet in het projectplan Waterwet Leegveld zijn opgenomen. Daarop legden we het werk meteen stil en informeerden we de omwonenden”, meldt het waterschap.

Benodigde vergunning
Samen met een aantal belanghebbenden uit de omgeving heeft Aa en Maas vervolgens een herstelplan opgesteld. Nu de gemeente Deurne de benodigde vergunning heeft verleend, kunnen de werkzaamheden maandag starten. Deze gaan een aantal weken gaan duren, is de verwachting. “Dit is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden”, meldt waterschap Aa en Maas.

Historische profiel herstellen
De eerder per ongeluk gedempte wijk zal tijdens de herstelwerkzaamheden worden hersteld. Een wijk is een kanaal dat vroeger gebruikt werd voor het afvoeren van veen. Oorspronkelijk bestond de gedempte wijk uit twee structuren. De werkzaamheden zijn erop gericht om dat historische profiel te herstellen. Omwonenden zullen volgens waterschap Aa en Maas weinig merken van de herstelwerkzaamheden. De Soermeersingel blijft voor het verkeer gewoon bereikbaar.

‘Heel vervelend’
Het waterschap gaf vorig jaar na de fout aan dat ze geen idee hadden hoe het mis heeft kunnen gaan: “Aan de noordzijde van de Deurnsche Peel zijn enkele werkzaamheden verricht die niet in dat plan zijn opgenomen. Dat vinden wij heel vervelend.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen