6.4 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurneMuzikale bijeenkomst voor afscheid pastoor Paul Janssen gaat zaterdagvond niet door

Muzikale bijeenkomst voor afscheid pastoor Paul Janssen gaat zaterdagvond niet door

De muzikale bijeenkomst in het kader van het afscheid van pastoor Paul Janssen die zaterdagavond 2 juli om 19.00 uur zou plaatsvinden in de St. Willibrorduskerk in Deurne is afgelast. De eucharistieviering op zondagochtend 3 juli gaat wel gewoon door.

De pastoor laat weten dat het samenzijn niet kan doorgaan omdat één van de deelnemers die een wezenlijke rol speelt in het muziekstuk, helaas positief is getest op corona. “Daarom is besloten om het concert in de St. Willibrorduskerk niet door te laten gaan”, vertelt pastoor Janssen. De bedoeling was dat een gelegenheidsensemble van muzikale vrienden van en met Paul Janssen een bijzonder passieverhaal onder de naam ‘Met passie’ zou uitvoeren, een stuk geschreven en gecomponeerd door Marcel Zagers.

‘Gij die mij ruimte geeft’
De laatste eucharistieviering waarin de dan jarige pastoor Paul Janssen voor het laatst voorgaat op zondag 3 juli om 10.30 uur in de Willibrorduskerk in Deurne gaat wel door. Het wordt een speciale feestelijke viering met medewerking van een gelegenheidskoor en de vier Deurnese gilden onder de titel ‘Gij die mij ruimte geeft’.

TEJO-huis
Na afloop van de viering is er een informeel samenzijn met gelegenheid om afscheid te nemen. Pastoor Paul Janssen heeft uitdrukkelijk aangegeven om geen persoonlijke cadeaus te geven, maar een bijdrage te storten voor het TEJO-huis in Deurne, een inloophuis voor jongeren. Dit kan via bankrekeningnummer NL03 RABO 0364 6430 80 ten name van Stichting TEJO Deurne. De viering is zondag te volgen via de livestream op kerkdienstgemist.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen