11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneMuzikale themawandeling door Deurne

Muzikale themawandeling door Deurne

VVV Deurne houdt op zondag 2 juli een muzikale themawandeling door Deurne. Onderweg komt de wandelaar muzikale verrassingen en bijzondere locaties tegen. De muzikale verrassingstocht vindt plaats in het kader van het muziekjaar 2017.

Een VVV-gids neemt de wandelaar mee langs bijzondere bezienswaardigheden in het dorp die te maken hebben met muziek. Eén van de voorbeelden is het tuinpad van mijn vader uit te liedtekst van Friso Wiegersma, zoon van Hendrik Wiegersma. De wandeling komt ook lans het carillon (klokkenspel) met achttien bronzen klokjes in het torentje van het gemeentehuis.

Verschillende Deurnese muzikanten leveren een bijdrage aan de themawandeling. In de Sint-Willibrorduskerk speelt een organist op het Smitsorgel, troubadour Peter Aarts brengt verderop tijdens de route twee eigen nummers ten gehore en de wandeling wordt op de Markt bij Plein Vijf muzikaal afgesloten met een optreden met een Brabants tintje door zanger Bart van Lierop.

Voor meer informatie over de muzikale themawandeling kun je terecht op http://muziekjaar.nl.

Muziekjaar

Het hele jaar is het muziekjaar in Deurne. Ter gelegenheid hiervan worden er allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen