24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneNacht van het Witte Doek in Deurne pakt uit met grote films;...

Nacht van het Witte Doek in Deurne pakt uit met grote films; filmfestival trapt af met Top Gun: Maverick

Bij de 32ste editie van filmfestival de Nacht van het Witte Doek zijn dit jaar in Deurne een flink aantal grote films te zien. Het evenement wordt op vrijdagavond 25 augustus op de Markt geopend met Top Gun: Maverick; het nieuwe tweede deel van de iconische film uit de jaren ’80 met Tom Cruise.

Ondertussen is diezelfde avond in de tuin van Museum De Wieger de drama film Close van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont te zien, die genomineerd was voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.

Nicole Kidman
Op zaterdagavond 26 augustus volgt op de Markt in Deurne de spionage/actie film Operation Fortune: Ruse de Guerre van Guy Ritchie. Diezelfde avond is op het plein tussen het Dinghuis en het Groot Kasteel de heroïsche Vikingfilm The Northman van Robert Eggers te zien met onder andere een rol voor Nicole Kidman.

In Cultuurcentrum Deurne is er voor de liefhebbers van absurdistische en chaotische films: het met veel Oscars bekroonde Everything, Everywhere, All at Once. Ook wordt in het CCD de bijzondere David Bowie-documentaire Moonage Daydream vertoond.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen