4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneNationale Burendag in Koolhof brengt bewoners van multiculturele wijk dichter bij elkaar

Nationale Burendag in Koolhof brengt bewoners van multiculturele wijk dichter bij elkaar

Tientallen buurtbewoners uit de Koolhof kwamen zaterdagmiddag samen om Nationale Burendag te vieren op het grasveld naast basisschool de Piramide aan de Schelde in Deurne. Terwijl de volwassenen zich onder het genot van een hapje en drankje op één van de bankjes bezighielden met ‘buurten’, vermaakten de kinderen zich op één van de vele opblaasbare speeltoestellen.

Ook konden bezoekers meedoen met een spelletje jeu de boules en waren er workshops van onder andere ORO Smalle Haven en wijkbewoner en kunstenaar Paolo Taborda Barreto, die de andere bewoners van de Koolhof leerde hoe ze van papier 2D- en 3D-voorwerpen kunnen maken.

Aquarius
Daarnaast vertelde hij de bezoekers over het blauwe stalen kunstwerk Aquarius, dat op de hoek van de Maassingel en Deltasingel staat en waarvan Barreto de bedenker en ontwerper is. De kunstenaar legde uit hoe het kunstwerk is ontstaan en wat het idee erachter is. De zes meter hoge constructie is een ode aan het water, omdat verschillende straten in de wijk de naam van een rivier dragen.

Barreto woont zelf al meer dan 30 jaar in de Koolhof en merkte dat de wijk in de volksmond Doolhof werd genoemd. Dit omdat bezoekers van buiten Deurne er moeilijk de weg konden vinden. Daarom wilde Paolo Taborda Barreto met het kunstwerk ook de problematiek van de vindbaarheid van de straten te lijf gaan.

Bewegwijzering
Hiervoor bedacht hij een bewegwijzeringproject met verschillende kleuren en kregen 850 verkeersborden en lantaarnpalen in de Koolhof een gekleurde ring van reflecterende folie. Daarnaast werden er informatieborden geplaatst met een mini-plattegrond van de wijk.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van de Burendag in de Koolhof.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen