20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneNatuurlijke speelplaats in Heiakkerpark Deurne opgeknapt met nieuwe uitdagingen voor kinderen

Natuurlijke speelplaats in Heiakkerpark Deurne opgeknapt met nieuwe uitdagingen voor kinderen

De natuurlijke speelplaats in het Heiakkerpark in Deurne is zaterdag heropend na een grote opknapbeurt. Het Natuurlijk Spelen Plan dat in 2012 werd gestart om kinderen uit te dagen om meer samen buiten te spelen, heeft een aantal nieuwe natuurlijke speelaanleidingen gekregen.

In samenwerking met Wijkraad Heiakker en een aantal scholen is ervoor gezorgd dat de kinderen zich nu in het park kunnen uitleven op een aantal nieuwe boomstammen, glijbanen en met een vlinderlint. Daarnaast zijn enkele zitjes geplaatst en is er een zit-hut. Bij het speelbos is het fort met boomstammen verstevigd en zijn ook boomstammen omgevormd tot bankjes.

‘Kern met Pit’
Het Natuurlijk Spelen Plan won in Brabant de wedstrijd ‘Kern met Pit’ van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Dit was een wedstrijd waarbij bewonersgroepen werden uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. In Deurne werden een speelberg, een wilgentakkenhut, een uitkijktoren, loopgraven en een fort gerealiseerd.

Natuurlijke materialen
Kinderen kunnen er van alles doen zoals over boomstammen klimmen en klauteren. Ze mogen er ook mee sjouwen en bouwen. “Er is veel water in het park, met onder andere een sloot waar kinderen tot hun knieën in kunnen staan en zo naar beestjes kunnen vissen”, legt de wijkraad uit. De nadruk in het ontwerp ligt op het gebruik van natuurlijke materialen waardoor kinderen dicht bij huis de waarde van de natuur kunnen leren kennen. Het speelpark is bedoeld voor kinderen van vijf tot twaalf jaar.

Initiatiefnemers van het Natuurlijk Spelen Plan waren Nancy Goosens en Wijkraad D’n Heiakker. Zij wilden kinderen met hun plan stimuleren om de Nintendo en Wii te vergeten en samen buiten te gaan spelen. Het Heiakkerpark bood voor de komst van het Natuurlijk Spelen Plan weinig uitdaging aan kinderen. Daarom was het volgens Goosens en de Wijkraad nodig dat er natuurlijke speelaanleidingen voor kinderen zouden komen.

Foto’s: Wijkraad Heiakker

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen