11 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneN270 en N279 bij gevaarlijkste provinciale wegen van Nederland

N270 en N279 bij gevaarlijkste provinciale wegen van Nederland

De twee N-wegen die onze regio doorkruisen, behoren tot de gevaarlijkste van Nederland. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Sweco, die alle ongevallen op provinciale wegen in de periode 2017 tot en met 2021 in kaart heeft gebracht. In de lijst met meest onveilige N-wegen op basis van aantal ongevallen, staat de N270 op plaats 23 en de N279 zelfs op de eerste plaats.

In de vijf jaar zijn er op de N270 die loopt van Well via Venray en Helmond naar Eindhoven, zes dodelijke ongevallen gebeurd en 34 incidenten met gewonden. De N279 tussen Den Bosch, Veghel, Asten en Horn, telde in die periode negen dodelijke slachtoffers en 87 gewonden. Hiermee spant deze weg met 22,2 miljoen euro de kroon als het gaat om maatschappelijke kosten door ongevallen op N-wegen.

Reconstructie N270
In 2019 heeft de provincie juist de N270 genoemd als de gevaarlijkste provinciale weg in Brabant. Dit vanwege de combinatie van veel en soms dodelijke ongelukken, een hoge gemiddelde snelheid en onveilige kruispunten met veel zijwegen. Ook voldoen de op- en afritten bij de Walsberg niet meer aan de huidige richtlijnen voor verkeersveiligheid. De provincie Noord-Brabant is daarom bezig de N270 tussen Deurne en de grens met Limburg opnieuw in te richten. Dit moet zorgen voor een beter veiligheid, doorstroming van verkeer en de leefbaarheid op en rond de weg.

200 miljoen
Er wordt in ons land vanaf dit jaar fors geïnvesteerd in het veiliger maken van deze provinciale wegen. Op verzoek van Kamerlid Barry Madlener (PVV) heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur & Waterstaat in kaart laten brengen hoe vaak het misgaat op deze N-wegen en wordt er komende tijd 200 miljoen euro gestoken in het verbeteren van de veiligheid van de provinciale wegen.

DMG maakte eerder een documentaire over de onveilige situatie op de N270 en de zorgen van omwonenden van de Langstraat in Deurne. De videoreportage kun je hieronder bekijken.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen