14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneNederlandse kampioenen cornhole oefenen in Houten Hoek: ‘Niet zomaar wat met zakken...

Nederlandse kampioenen cornhole oefenen in Houten Hoek: ‘Niet zomaar wat met zakken gooien’

In Amerika is het razend populair en ook in ons land zijn er steeds meer mensen die cornhole spelen. De Nederlandse kampioenen komen zelfs gewoon uit Deurne en vrijdagavond waren ze te vinden op het grasveldje tussen de Houtenhoekweg en het Groenewoud in Deurne.

Timo Sleegers en zijn oom Karel Sleegers kwamen samen om met zo’n vijftien mensen te trainen voor een wedstrijd die ze vandaag spelen in Oldenzaal. Daar nemen ze het op tegen ongeveer 45 teams bij het spel dat uit de Verenigde Staten is over komen waaien.

21 punten
Cornhole is een grasveldspel waarin spelers om de beurt stoffen pitzakken van ongeveer 450 gram gooien naar een verhoogd bord met een gat aan het uiteinde. Eén zak in het gat levert 3 punten op. Met één zak die niet in het gat belandt maar wel op het bord, scoor je 1 punt. Het spel gaat door totdat een team of speler de score van 21 punten bereikt of overschrijdt.

Eigen cornhole-club
Timo en Karel hebben ook een eigen cornhole-club. In 2018 richtten de twee ZSW op en trainen ze elke maandag van 18.30 uur tot 20.30 uur in de gymzaal aan het Klingerveld in de Walsberg. Vrijdagavond speelden ze voor een keer buiten maar normaal wordt cornhole binnen gespeeld omdat je dan constant dezelfde condities hebt. “Het is echt niet zomaar wat met zakken gooien. In Amerika zijn er zelfs profclubs die bijna elke week wedstrijden organiseren waarbij veel geld is te winnen. Er zijn daar wel 200 spelers die cornhole professioneel spelen en ervan kunnen leven”, zegt Karel Sleegers.

Of dat ook ooit voor de twee uit Deurne is weggelegd, is nog maar de vraag want Amerikaanse profspelers scoren gemiddeld bij een wedstrijd 111 punten en dat ligt bij Timo en Karel op dit moment rond de 74 punten.

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen