19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneTheo van Griensven benoemd tot Lid van Verdienste SV Deurne

Theo van Griensven benoemd tot Lid van Verdienste SV Deurne

Hij is het oudste nog enige levende lid van de vereniging dat er vanaf de oprichting in 1942 bij is. Afgelopen week werd Theo van Griensven op zijn 95ste verjaardag benoemd tot Lid van Verdienste van SV Deurne. Voorzitter John Verhees speldde hem de gouden onderscheiding op die bij deze eretitel hoort.

Van Griensven was voordat hij bij de Deurnese voetbalclub kwam ook al vijf jaar lid van Deurania, een van de voorlopers van SV Deurne. In 1942 fuseerde Deurania met D.O.S. en was (RK) SV Deurne een feit.

Militaire dienst
Als voetballer pendelde Van Griensven tussen het eerste en tweede elftal. Toen hij 20 jaar was, werd hij opgeroepen voor militaire dienst om te dienen in de koloniale oorlog in het toenmalig Nederlands-Indië. Zijn twee jaar oudere broer Jan sneuvelde in die oorlog.

Supportersvereniging
Na de oorlog keerde hij terug naar het voetbalveld en op zijn 30ste maakte hij de overstap naar de veteranen. Knieproblemen dwongen hem uiteindelijk tot stoppen. Maar Theo bleef zich inzetten voor de club en was onder andere zeer nauw betrokken bij de oprichting van de supportersvereniging.

Kienavonden
Deze organisatie haalde veel geld op voor de club door kienavonden te organiseren; eerst wekelijks, maar vanwege het succes al snel twee keer per week. De supportersvereniging nam ook het initiatief voor de nog steeds bestaande verloting om de wedstrijdbal en de realisatie van reclameborden om het hoofdveld.

Foto: SV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen