14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- NeerkantNeerkants Popkoor Musical Voices viert 45-jarig bestaan met nieuwe show The Colour...

Neerkants Popkoor Musical Voices viert 45-jarig bestaan met nieuwe show The Colour of Music

Popkoor Musical Voices uit Neerkant bestaat 45 jaar en viert dit deze maand met drie uitvoeringen van hun nieuwste show The Colour of Music. Het repertoire bestaat uit liedjes uit de Top 2000, maar ook de actuele Top 40 en richt zich daarmee op jong en oud. Voor Musical Voices is het doel: mensen raken met de muziek.

De koorleden variëren in leeftijd van 24 tot 75 jaar en komen uit Neerkant, Meijel en omgeving. Het is een hechte groep met weinig verloop. Sinds 2017 staat het popkoor onder leiding van dirigent Jos Helgers uit Herten. Bij de shows draagt iedereen zijn steentje bij aan de productie, zo ook bij The Colour of Music. Behalve een professionele technische crew werken er op de achtergrond een honderdtal vrijwilligers mee om het geheel tot een succes te maken.

Pater Ad de Boer
Het popkoor heeft zijn oorsprong in het najaar van 1979 als wijlen Pater Ad de Boer de eerste aanzet geeft voor de oprichting van een jongerenkoor in Neerkant. Enkele muzikanten uit het dorp worden benaderd om de zangers te begeleiden. Na een oproep in het plaatselijke parochieblad ‘De Klepel’ in januari 1980 was Jongerenkoor Musical Voices een feit.

In 1992 werd besloten de naam van ‘Jongerenkoor Musical Voices’ te veranderen in ‘Zanggroep Musical Voices’. Een kleine aanpassing die volgens de leden toch een groot verschil maakte: “De zangers van het jongerenkoor werden jong volwassenen en hoefde zich nu niet meer ‘te oud’ te voelen voor het koor.”

Popnummers
Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Musical Voices in 2004 werd er voor het eerst een avondvullende show gebracht onder de naam ‘Flashback’. Vanaf dat moment veranderde het repertoire geleidelijk en werden er steeds meer popnummers aan het repertoire toegevoegd.

Het was de deelname aan het tv-programma Korenslag in 2007 met presentator Hennie Huisman die een nieuwe wending gaf aan de richting van het koor. Musical Voices haalde de tweede ronde en mede door het commentaar van de jury werd de choreografie verder opgepakt.

Eerste plaats
Die ontwikkeling zorgde er in 2014 onder andere voor dat Musical Voices de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem won. In de categorie Grote Koren kreeg het Neerkantse koor zowel van het enthousiaste publiek als van de jury een staande ovatie in het Luxor-Theater, behaalde de eerste plaats en ging met de felbegeerde beker naar huis.

Meerdere grote shows volgden. Ook het publiek waardeerde dit, herinneren zich de leden van het koor. “De vorige show ‘Jukebox’ van inmiddels 8 jaar geleden was binnen no-time uitverkocht.” Musical Voices legt de lat hoog voor zichzelf en wil graag de voorgaande shows overtreffen. “Daarom is twee jaar geleden een speciale concertcommissie aangesteld die zich bezighoudt met de voorbereiding van de nieuwe show.”

Voor The Colour of Music is een volledig nieuw repertoire ingestudeerd met bijbehorende choreografie en visuele beelden op een groot scherm. Om ervoor te zorgen dat de mensen achter in de zaal ook goed zicht op de show hebben, wordt er speciaal voor deze voorstellingen een tribune gebouwd in gemeenschapshuis de Moost in Neerkant.

De voorstellingen vinden daar plaats op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april om 20.00 uur en er is een matineevoorstelling op zondagmiddag 14 april om 14.00 uur. Meer informatie en tickets vind je op musicalvoices.nl.

Foto: Musical Voices/Brigitte van Berkel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen