16.4 C
maandag 29 april 2024
Home- ZeilbergZSV wint ondanks slordig voetbal met volle buit van Brabantia (3-0)

ZSV wint ondanks slordig voetbal met volle buit van Brabantia (3-0)

De met vlagen sterke wind die dwars over het veld stond, maakte goed voetbal niet echt mogelijk. Toch wisten de geelzwarten drie keer het net te vinden van Brabantia en hengelde het drie belangrijke punten binnen. De tegenstander uit Eindhoven had slechts drie verliespunten meer, dus resultaat moest behaald worden en dat lukte met een eindstand van 3-0.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Direct na de aftrap moest doelman Leon Thijs alert reageren, maar daarbij bleef het wel zo ongeveer wat de gasten lieten zien. Er stonden nog geen tien minuten op de klok toen Davy Althuizen op de middenlijn de bal in ontvangst nam. Hij zag Stan van Helmond gaan en gaf de bal goed mee. Op zijn weg richting doel kon de bal door een verdediger nog net voldoende aangetikt worden om de aanval onschadelijk te maken.

Beheerst tikje
Vervolgens golfde het spel wat op en neer, zonder dat er sprake was van doelkansen. Na ruim een kwartier kwam de bal vanuit een hoekschop op de zestien, maar de inzet van Thijs Meulendijks die volgde kon van de lijn gehaald worden. Na een half uur werd Stan van Helmond goed weggestoken. Met een beheerst tikje langs de uitgekomen doelman probeerde hij doel te treffen. De bal hobbelde echter net naast. Na een slordige eerste helft, ook door de windvlagen, werden de kleedkamers opgezocht met een brilstand.

Net na rust slalomde Vincent Bogaerts het strafschopgebied binnen, maar er kon niet afgerond worden door de gasten uit Eindhoven. Tien minuten na rust kreeg ZSV een vrije trap te nemen, een meter of tien buiten het strafschopgebied. Iedereen stond te wachten op een mooie indraaiende bal die binnen gekopt kon worden, maar Davy Althuizen liet zien dat hij een ander plan bedacht had. Hij draaide de vrije trap direct rechts langs de muur binnen: 1-0.

Mathieu van de Mortel
Twee minuten later was er een werkelijk niet te missen kans die toch gemist werd door Thijs Bouwmans. De scrimmage die volgde, bood nog meer mogelijkheden, maar niemand die afrondde. Na een uur wisselden de gasten drie spelers in één keer. Vier minuten later werden Koen Kuunders vervangen door Mathieu van de Mortel en Stan van Helmond door Tim van der Steijn. In de 67ste minuut trok Thijs Meulendijks richting doel langs de rechterkant. Zijn inzet ging ruim voorlangs. Twee minuten later zette Mathieu van de Mortel goed door en hij wist de bal langs de doelman te schuiven: 2-0!

Met nog een kwartier op de klok kopte Thijs Bouwmans uit een hoekschop onder het toeziend oog van het derde elftal op de paal. Hij werd vanaf de naast het speelveld geparkeerde kampioenswagen toch luidkeels toegezongen. Davy Althuizen ging naar de kant voor Luuk Engels.

Knap doorzetten
In de 88ste minuut was er een goeie actie van Thijs Meulendijks op rechts, zijn voorzet werd door Luc Matheij niet op waarde geschat. In de laatste minuut van de officiële speeltijd viel de 3-0. Heel knap doorzetten Tim van der Steijn lag daaraan ten grondslag. Hij gaf vervolgens af op Thijs Bouwmans die scoorde! Na 95 minuten hield de prima leidsman het voor gezien.

Komende zondag gaat ZSV op bezoek bij FC Eindhoven/AV. Die ploeg ging vandaag in Asten onderuit met maar liefst 10-1. Als de geelzwarten de drie punten mee naar Zeilberg kunnen nemen, schijnt het zonnetje echt met veel mooiere stralen dan dat voor de winterstop het geval was.