9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneNegen dagen geen treinen tussen Eindhoven en Venlo en vier spoorwegovergangen dicht...

Negen dagen geen treinen tussen Eindhoven en Venlo en vier spoorwegovergangen dicht in Deurne en Vlierden

Door werkzaamheden aan het spoor moeten zowel treinreizigers als verkeer in Deurne rekening houden met overlast in de periode van vrijdagavond 8 maart om 23.00 uur tot en met maandagochtend 18 maart om 6.00 uur. Op het traject worden tijdens het werk bussen ingezet en zijn in Deurne en Vlierden in totaal vier spoorwegovergangen afgesloten voor al het verkeer.

In gemeente Deurne worden de overwegen bij de Paardekopweg, Zeilbergersestraat/Kranenmortelweg, Binderendreef en Biesdeel buiten gebruik gesteld. Daarnaast kan volgens de gemeente bij de spoorwegovergang Vlierdenseweg/Stationsstraat mogelijk hinder ontstaan doordat er een werktrein met zeer lage snelheid langdurig de spoorwegovergang blokkeert. In dat geval zijn de overwegen bij de Liesselseweg/Toon Kortoomslaan en Snoertesbaan/Griendtsveensweg nog de enige mogelijkheden om het spoor passeren in Deurne.

Helmond en America
De gevolgen van de werkzaamheden zijn ook in Helmond te merken, daar is de spoorwegovergang Churchillaan/Burgemeester Van Houtlaan afgesloten. Daarnaast zijn er in Limburg overgangen gesloten in Blerick aan de Groot-Bollerweg en in America bij de Nusseleinstraat/Zwarte Plakweg en Ulfterhoek en aan de Kronenbergerweg/Reindonkerweg en Tongerloseweg.

Voor doorgaand verkeer rond Deurne wordt een omleiding aangegeven via de N270 en de N279. Bestemmingsverkeer voor Deurne moet de aangegeven omleiding via het Knoflookpad en Liesselseweg volgen. Voor fietsers wordt volgens de gemeente een aparte omleiding verzorgd. Voor vrachtverkeer dat vanuit Eindhoven over de A67 rijdt wordt bij de afrit 36 (Asten) een omleiding aangegeven om de A67 te blijven volgen.

Treinreizigers
Op het traject tussen Eindhoven en Venlo moeten treinreizigers van zaterdag 9 maart om 04.00 uur tot en met maandag 18 maart om 02.00 uur rekeninghouden met 30 minuten extra reistijd. Tijdens de werkzaamheden rijden er tussen Eindhoven Centraal en station Venlo stop- en snelbussen. De stationsrestauratie in Deurne is in de hele periode wel gewoon geopend op de gebruikelijke tijden.

Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats van vrijdag 8 maart om 23.00 uur tot zondag 31 maart om 23.00 uur ter hoogte van Doctor Huub van Doorneweg 9a en huisnummer 50. In dezelfde periode wordt het spoor vernieuwd ter hoogte van Paardekopweg 2 in de Zeilberg en tussen Biesdeel 16 in Vlierden en Nemerlaerhof 288 in Helmond. ProRail geeft aan dat er intensief wordt gewerkt op het spoor van 9 tot 18 maart.

Bouwmaterialen
In de periode erna wordt vooral opgeruimd en materiaal afgevoerd. ProRail zegt dat omwonenden hinder kunnen ondervinden van de overslag en afvoer van de benodigdheden: “We slaan onze bouwmaterialen op in een depot. Dit doen we voor we ze gebruiken of nadat we ze weggehaald hebben. Ook kunnen we een depot gebruiken als een plaats om materialen over te slaan van vrachtauto’s naar het spoor. Na alle werkzaamheden brengen we de plek weer in oude staat terug.”

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen