9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- ZeilbergZSV neemt afstand van directe degradatieplekken met dik verdiende overwinning op Hilvaria...

ZSV neemt afstand van directe degradatieplekken met dik verdiende overwinning op Hilvaria (2-0)

Met een dik verdiende 2-0 pakte ZSV op donderdag de overwinning op Hilvaria. In doelpunten, dan, want in kaarten waren de groenwitten de bovenliggende partij. Maar liefst zes gele kaarten en een rode werden mee naar Hilvarenbeek genomen. Bij de geelzwarten speelde Thijs Meulendijks met twee mooie assists een belangrijke rol.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Het eerste gevaar kwam van de gasten, maar Leon Thijs had er goed het oog in. Daarmee was het gevaar van Hilvaria wel genoemd, want de thuisploeg maakte de dienst uit. Na ruim tien minuten werd een mooie steekbal op Stan van Helmond gespeeld, die vervolgens op de doelman stuitte. De gasten hadden erg veel overtredingen nodig en na twintig minuten was er de eerste gele kaart voor Abel Catsburg.

Lijp hakje
Enkele minuten later werd de diep gestuurde Stan van Helmond neergelegd, maar de scheidsrechter was nog ver weg en zag niets fouts. De ZSV-aanvallen volgden elkaar steeds sneller op. Een korte combinatie zette Thijs Meulendijks voor doel, maar zijn inzet kon gepakt worden. Even daarop was er een mooie aanval en met een lijp hakje werd Thijs Bouwmans in positie gebracht. Met moeite werd een ZSV-treffer voorkomen.

Na ruim een half uur betekende een idiote overtreding van Kai van Gool opnieuw geel. Bij opnieuw een prima aanval kon de voorzet van Stan van Helmond door Davy Althuizen net niet getoucheerd worden. Net voor het rustsignaal was er opnieuw een belachelijke overtreding die geel opleverde. Dit keer voor Michiel Kramers. Gescoord werd er niet, zodat er met een brilstand de rust ingegaan werd.

Niet te missen
Thijs Meulendijks werd tien minuten na rust over rechts aangespeeld en ging prima langs zijn tegenstander. Daarna bood hij Luc Matheij een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet: 1-0! Het duurde even, maar met nog een kwartier op de klok was er eindelijk weer een mogelijkheid. Thijs Meulendijks mikte echter te hoog.

Vervolgens was er geel voor Jannes van Trier na opmerkingen richting de leiding. Teun Nieuwkerk was drie minuten later de volgende die geel pakte na inkomen met gestrekt been en twee minuten later was het aanvoerder Tom van Beers die in het boekje kwam. Met nog vijf minuten op de klok verliet Davy Althuizen het veld voor Remco Peggen, waar eerder al Tim van de Steijn voor Stan van Helmond kwam.

Gefrustreerde gasten
Twee minuten later was er prima voorbereidend werk van Thijs Meulendijks en hij bood Koen Kuunders de kans om de 2-0 aan te tekenen. Zonder problemen schoot hij die binnen! Er volgde nog een keer geel voor de gefrustreerde gasten, waar een andere kleur niet had misstaan. Het was de tweede voor de aanvoerder, dus uiteindelijk werd het toch rood. Scheidsrechter De Vaan vond het daarmee wel voldoende en hij maakte een eind aan het duel.

ZSV mocht binnen vijf dagen zes punten bijschrijven! Zondag moeten de geelzwarten op bezoek bij Oirschot Vooruit. Tegen de nummer twee op de ranglijst zal het behalen van punten wellicht wat moeilijker zijn.